Snap
  • Baby

Zosja's hoogtepunten van haar eerste maand

​Vandaag is Zosja alweer 4 weken oud. Een klein overzicht van de hoogtepunten van Zosja's eerste vier weken in ons gezin.

Geboren

Ja natuurlijk is het grootste hoogtepunt wel de geboorte zelf. Je wou niet direct adem halen maar begon daarna goed te huilen en stopte niet meer tot dat je bij mij aan de borst gelegd werd. Wat hapte je direct goed aan. Knappe dame met je 4164 gram.

Je grote broer ontmoeten

Die zelfde dag nog kwam je grote broer Nino op bezoek in het ziekenhuis om jou te bewonderen. Hij had speciaal een cadeautje voor je mee genomen, een lieve knuffel, ook jij had een knuffel als cadeautje voor Nino. Je grote broer vond je erg interessant en lief en dat is tot nu toe nog steeds zo.

Welkom thuis

De volgende dag mocht me mee met ons naar huis. Wat fijn. Het eerste moment thuis was voor mama en papa een beetje hectisch nog zo zonder kraamhulp en met een hongerige peuter en baby, gelukkig was na een uurtje thuis de rust weer terug.

Je eerste badje

Oeh, wat vond je dit verschrikkelijk. Papa deed je samen met de kraamhulp Marijke in bad. Jij bleef maar huilen. Bij het uitkleden vond je het koud en je wist niet echt wat je moest denken van het bad zelf. Gelukkig vond je het vanaf de tweede keer wel fijn.

Je eerste keer naar buiten in de wandelwagen

Het was niet een lange tocht maar mama moest er gewoon even uit, dus zijn we samen met papa even naar de Kruidvat en de Albert Heijn gewandeld. Die buitenlucht vond je volgens mij heerlijk, je viel lekker in slaap tijdens het wandelen. Ondertussen zijn we al veel buiten geweest met de wandelwagen, in de drager bij papa en in een doekje bij mama.

Naar het spoorwegmuseum

Je eerste uitje als gehele gezin was al in je tweede week bij ons. We zijn naar het spoorwegmuseum gegaan. Dit was natuurlijk vooral voor Nino. Jij zat lekker in de drager bij papa en hebt vooral geslapen. Al met al was het een succesvol eerste uitje.

Auto kopen/alleen met oma

Omdat mama met twee kinderen niet meer overal zo makkelijk komt en iedereen steeds verder weg is gaan wonen hebben we een auto gekocht. Dit betekende ook meteen dat Zosja voor het eerst bij oma bleef omdat het niet zo handig was om haar mee te nemen. Dit ging prima dus dat was fijn. De auto is ook gekocht na een testrit en ondertussen in ons bezit. We hebben er meteen de volgende dag een ritje mee gemaakt, papa en mama voorin en Nino en jij achter in jullie stoeltjes.

Je eerste lachje

Ondertussen laat je stiekem af en toe al een lachje zien aan papa en mama. Mama smelt dan een beetje van binnen, je hebt een hele lieve lach. Hopelijk blijf je die steeds meer ontwikkelen en mogen we hem nog heel veel zien in de toekomst.

Je sterke nekje

Je houdt ondertussen je hoofd al best goed overeind. We hoeven je niet meer ten alle tijden te ondersteunen en dat maakt jou dragen al een stukje makkelijker. Je bent sowieso een sterke dame. Je draait je al met gemak naar je zij en terug naar je rug.

7 jaar geleden

Sorry voor de late reactie maar wat een prachtig verslag, geniet want de tijd gaat zo snel. Liefs D xxx