Snap

Zoontje lief heeft geen zin in slapen

Ryan is 10 maanden en slaapt sinds hij 9 weken was de hele nacht door. Nooit geen problemen met inslapen en aan 's nachts wakker worden deed hij niet. Met nadruk op DEED, want meneer vind sinds vorige week vrijdag  slapen niet meer interessant. Zomaar opeens, bedacht hij dat het niet zo gezellig is om alleen in je bedje, op je eigen kamer te liggen.

De eerste paar nachten denk je nog, wat zou er aan de hand zijn?? Heeft hij pijn, honger, of een vieze luier?? Alle mogelijkheden werden gecheckt en geprobeerd. We hebben hem vriendelijk gevraagd of hij wilde slapen. Dan krijg je een big smile van oor tot oor, maar slapen ho maar! We hebben gezegd dat hij moet slapen, zelfs een beetje streng, maar nee, dat hielp ook niet. We hebben ondertussen zelfs gesmeekt of hij alstublieft wil gaan slapen, want papa en mama willen zelf ook graag slapen. Je raad het vast al, het had geen effect.

Opeens had ik het gisteren door, hij zit druk in zijn bedje te oefenen op kunstjes die hij voorheen niet kon. Als het hem dan niet lukt gaat hij gefrustreerd huilen en krijsen. Maar als het dan eindelijk wel lukt, wil hij applaus! Het lukte hem voorheen niet om zelfstandig te zitten, maar na een paar nachtjes flink oefenen en papa en mama uit hun slaap houden, lukte het zomaar opeens, natuurlijk wil je dan applaus! Dat applaus smaakte blijkbaar naar meer, want nu dat kunstje is gelukt gaat hij een stapje verder onze waaghals. Hij probeert zich nu op te trekken, je kan je vast voorstellen wat een frustraties dat oplevert als het niet lukt. Ben bang dat hij dan een staande ovatie wil of misschien wel de wave, zou alleen wel fijn zijn voor papa & mama als hij dit soort dingen overdag wilde oefenen;)

Positief punt, het is geen opgever, maar dat vergeet ik 's nachts wel eens als ik weer mag komen klappen of troosten. Hoop niet dat hij deze trend door zet tot hij 18 is, want ik zie ons in gedachte  dan al bij zijn bed staan met letterlijk wallen tot de grond, haha.