Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zo gek op honing maar...

Onze oudster dochter is gek op honing! Ze eet tussen de middag gerust 6 boterhammen en dan mag ze van mij om en om honig. Ook de jongste begint met die, die bij het zien van de pot....

De meeste van jullie hebben het vast ooit al eens ergens gelezen.
Honing is prima maar zeker niet bij kinderen onder de 1 jaar.

Daar denkt bambix heel anders over! Over de rijstwafeltjes zit een heerlijk laagje honing waardoor (bij onze kinderen) de verslaving is begonnen...

Nu heb ik een dochtertje van 1 en die mag van mij geen honing. Ten minste, dat vond ik altijd. Dit omdat het misschien geen kwaat kan maar ook bij het consultatie bureau wordt het sterk afgeraden en ook in `de boekjes`... Maar ja, ik kan haar toch ook niet langer weigeren en onder de 1 is ze niet meer dus het moet toch geen kwaad meer kunnen.

Zelf vind ik honing helemaal niet broodbeleg nr 1. Doe mij maar kaas met komkommer. Gelukkig is dat ook een van de favorieten van onze dochtertjes!! Maar ja, variatie op brood is altijd welkom hè!

Het hele verhaal gaat om de bacterie die in honing zit waar je ziek van kan worden. Dit is natuurlijk nooit leuk maar voor kleintjes erg gevaarlijk! Zelf koop ik niet zo snel honing bij een vaag boerderijtje maar ga ik echt naar de supermarkt. Zal het daar dan ook met zulke grote mate inzitten?

Wat is jullie standpunt betreffende de honing op brood of zijn de meeste kids helemaal niet zo dol op honing?

10 jaar geleden

onze knul is nu inmiddels 19,maanden en kreeg vanaf zijn eerste jaar honing het word idd afgeraden bij kindjes onder een jaar maar als hij verhit is geweest of zo dan mag het weer wel omdta dan de bacteriën er uit gaan maar vanaf 1jaar mag het gewoon hebben ze mijn altijd verteld

10 jaar geleden

Ahh, ze eet in de middag dus eigenlijk ook gelijk voor de avondmaaltijd? Mijn zoon eet de laatste tijd wel in de middag zijn twee broodjes, maar in de avond nog maar nauwelijks avondeten. Tja zal wel weer een fase zijn!

10 jaar geleden

Nee hoor, twee vind ik zelf een prima aantal! Onze dochter eet liever brood dan taart, koek en chips en helaas ook liever dan aardappels en groenten

10 jaar geleden

Wij hebben net als Sette ook nooit honing in huis. Ik heb me toentertijd ook verbaasd over die rijstwafeltjes met honing. Hier vliegen de rijstwafels er doorheen, maar dan zonder honing, hihi..