Terug
Blog header image

Zijn er nou echt geen standaard kinderkledingmaten?

Is het jullie ook weleens opgevallen dat kinderkledingmerken een eigen maattabel erop nahouden?

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik inmiddels een half jaar moeder van een super lief zoontje. Hij groeit als kool en was binnen 2 maanden al 10 cm gegroeid. Je zou dus denken dat hij op dat moment tegen de maat 68 kleding aanliep, maar niets was minder waar. Hij zat (afhankelijk van het merk) soms zelfs nog in maat 50/56.

Tijdens mijn zwangerschap en vlak na mijn bevalling heb ik een heel hoop kinderkleding gekregen en gekocht. Stoere setjes, schattige setjes, wat nettere kleding in een grotere maat. Noem maar op. Maar waar je voor de bevalling misschien niet aan denkt, is om de kleertjes met elkaar te vergelijken om tot de juiste maten te komen. Ook bij volwassenen is het zo dat een kledingmaat per merk kan verschillen, maar het viel mij op dat er binnen kinderkleding wel enorm grote verschillen zitten. Zo heb ik bijvoorbeeld een polo met lange mouwen van Esprit in maat 50 die toch echt meer lijkt op een 62. Daarnaast heb ik verschillende vestjes in maat 68 die juist weer vallen als een 56. Er is dus letterlijk geen touw aan vast te knopen.

Waarom is er niet gewoon een verplichte richtlijn voor alle maten? Je zou denken dat de maatjes er niet voor niets in staan, want zeker als ‘nieuwe’ ouder weet je gewoon niet wat je aan moet houden. Inmiddels heb ik 3 keer een uur besteed aan het uitzoeken van kleding. Elk kledingstuk werd zorgvuldig op elkaar gelegd om zo tot de juiste maat te komen. En zeker als je nieuwe hobby het kopen van kinderkleding is, is dit best lastig!

Hoe vaak gebeurd het niet dat kleding ongedragen in de kast blijft liggen. Dit is mede door de hoeveelheid kleding, maar ik weet zeker dat dit ook komt door de grote verschillen binnen de gestelde maten. Wat ik mij dan afvraag, hoe doen jullie dit? Blijven jullie alleen bepaalde merken kopen? Nemen jullie continu jullie kindje mee? Of zijn jullie ook zo vaak kleding aan het sorteren als dat ik nu aan het doen ben?

Op dit moment heb ik tijd genoeg om al die leuke kleertjes uit te zoeken. En mijn ventje ‘loopt’ er super bij (al zeg ik het zelf), dus echt een probleem is het niet maar je moet het wel net even weten als jouw kindje net geboren is. 

Ps: die foto die jullie zien is de nieuwe kledingkast van ons ventje. Deze was wit en hebben we zelf geschilderd, ik zeg project geslaagd ;)

Anoniem
7 jaar geleden

Ja, ik had dat al snel door. En kan goed inschatten welke maat bij welke winkel me dochter of zoon nodig heeft ;) Opgegeven moment gaat het automatisch.. Elke seizoen en sommige collecties zijn ook weer anders! Hihi hele sport opzich

annekehb
7 jaar geleden

Met schoenen dus hetzelfde verhaal... Bezigheidstherapie voor moeders ;)

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Irritant hè? Je leert inderdaad wat mama93 zegt met de tijd wel inschatten welke maat je moet hebben. Alleen via internet blijft het lastig. Ik weet in elk geval dat Zara en mango klein vallen en h&m groot. Hema is altijd Russisch roulette, de ene keer is het groot, de andere keer weer klein. Gewoon de bonnen goed bewaren dan kan je altijd nog ruilen.

Lindsy83
7 jaar geleden

Leuke kast! en heel gerkenbaar. Ik heb nu weer een stapel kleren liggen die ik even grondig mag vergelijken, want meneertje past niet alles van maat 74 meer. Ik had zelfs een keer bij de Hema een super leuk shirtje. Hij was net in de nieuwe maatgekomen waar ik dat shirtje in gevonden had. Ik neem het mee en zijn hoofdje paste er gewoon niet door. Nou heeft ons mannetje ook een ietwat groot hoofd, maar toch. Ik was heel teleurgesteld. En zeker bij online aankopen is het altijd een verassing. Ik koop zelf ook zoveel mogelijk kleding in vooruit. Ik heb nu al de halve garderobe voor maat 86 in huis. En ondertussen inderdaad steeds op elkaar leggen en vergelijken of hij dingen al aan kan...

kimmiej1
7 jaar geleden

Oh gelukkig dus er is nog hoop haha. Hier blijven we gewoon even vergelijken. Maar ze hadden het wel wat makkelijker kunnen maken ;)

kimmiej1
7 jaar geleden

Dat zeker, maar met zo een kleintje kan je je tijd eigenlijk wel beter gebruiken haha. Schoenen hebben wij nog niet zo heel veel mee te maken gehad maar zal me vast voorbereiden :)

kimmiej1
7 jaar geleden

Nu vind ik het nog erg lastig, maar ben blij dat het straks wat makkelijker in te schatten is. De Zara merkte ik inderdaad, heb een maat 80 die meer een krappe 74 lijkt. Gelukkig ben ik niet de enige haha

kimmiej1
7 jaar geleden

Bedankt :)! Wat vervelend van dat shirtje! Daarna maar een grotere maat gehaald? Het is best vreemd dat er ook zulke grote verschillen tussen mogen zitten. maar als je al zoveel van te voren haalt, heb je dan straks geen grotere kledingkast nodig? haha succes in ieder geval weer met de stapel die er nu ligt ;)

Lindsy83
7 jaar geleden

Haha, gelukkig geen grotere kast nodig. Ik heb een kleedkamer in plaats van kast, want mama kan er zelf ook wat van ;) Helaas hadden ze dat ene shirtje niet meer in grotere maat, maar ach hij heeft genoeg andere leuke kleertjes :)

kimmiej1
7 jaar geleden

Haha ohh heerlijk lijkt me dat. Wij wonen nu nog bij mijn ouders, maar hoop dat we straks ook de ruimte hebben voor een kleedkamer. Jammer dat ze het shirtje niet meer hadden, maar inderdaad er zijn genoeg leuke spulletjes, eigenlijk iets te veel ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar. Ik neem vaak iets mee wat nu goed past en daar leg ik in de winkel de kleding op om na te meten. Als het ietsje groter is is het goed.

Babyspam.nl
6 jaar geleden

Frustrerend he?! Ik ben ook elke keer weer aan het sorteren. Nu vind ik dat niet zo heel erg, want ik hou ervan om met die schattige kleine kleertjes in de weer te zijn. Maar wat ik het meest vervelend vind is dat ik weleens iets van twee verschillende winkels koop als zijnde een setje, dus een broekje van het ene merk en een truitje van het andere, maar dan blijkt hij het helemaal niet bij elkaar aan te kunnen omdat de maten zo anders vallen. Ik hou nu meestal de Hema als richtlijn aan en meet dan de andere kleertjes daarmee. Maar het blijft wel heel lastig vind ik! Ik weet inmiddels dat H&M groot valt en de Spaanse merkjes als Zara juist weer klein. Maar het blijft voor mij altijd meten.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
12 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
22 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
21 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
19 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
17 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

update: dochter vs vader (en niet op een liefdevolle manier)

het is alweer een paar maanden geleden dat ik het verhaald deelde van mijn dochter en haar vader en hoe de boel ontplofte. maar hoe is het nu?
het is alweer een paar maanden geleden dat ik het verhaald deelde van mijn dochter en haar vader en hoe de boel ontplofte. maar hoe is het nu?

elke week hebben ze nog gewoon skype, maar mijn dochter doet dat meer voor haar broertje en 2 zusjes. tegen haar vader zegt ze niet echt heel veel. eigenlijk zegt ze wat gezegd moet worden en verder richt ze zich op de kleintjes. met de vrouw van haar vader hebben we gewoon contact en we horen regelmatig dingen die hij doet waarbij de haren in mijn nek overeind gaan staan. hij is zo gewoon blind en ziet zijn eigen fouten niet. iedereen heeft het gedaan, behalve hij.  hij lijkt ook niet echt door te hebben dat zijn eigen dochter hem meer negeert dan echt een gesprek met hem aan gaat.

hier in huis spreekt ze over mijn vader of noemt hem gewoon bij zijn voornaam. zoals ze al eerder aan zei: op papier mag hij dan mijn vader zijn, maar verder heeft hij al het recht verspilt bij mij. 

eind deze maand word ze 21 jaar en toen haar vader vroeg naar wat ze ging doen zei ze ook dat ze niks ging doen. daar bedoelde ze mee: ze gaat niks doen met hem erbij. we gaan samen wat doen. we hebben het idee om half januari samen naar de winter Efteling te gaan. ik word 50 jaar en heb ook weinig trek in al die poespas. 

we gaan nog steeds naar Meppel verhuizen. hoe het ook verder gaat bij mijn ex thuis, met zijn huidig vrouw blijven we contact houden. onze vriendschap staat gewoon voor ons verder leven. we hebben al lopen geinen over 'de exen club van ... '.  zelfs de kleintjes hebben het er al over wat ze willen als wij daar wonen. 

de toekomst gaat vast goed komen, voor mijn dochter voor mijn vriendin en de kinderen, maar zonder mijn ex vrees ik, iedereen is echt helemaal met hem klaar.