Snap
  • EMDR
  • geboortetrauma
  • hersenafwijking
  • eerstestapjes

Zijn bijzondere brein

Deel 15 - traumatherapie, en een nieuwe fase

Zoals ik al eerder schreef had J. een behoorlijk slaapprobleem. Overdag sliep hij bijna niet, en ‘s nachts werd hij 6-8 keer per nacht wakker. Hij was dan ook vaak behoorlijk in paniek.. een baby die zo verdrietig en bang is, dat breekt je hart. Met 14 maanden was de maat vol. We waren helemaal op van het slaapgebrek, en vooral ook enorm verdrietig voor J. Al eerder schreef ik een blog over hoe we rond die periode besloten EMDR therapie in te zetten voor J. (https://mamaplaats.nl/blog/baby/emdr-voor-baby-s-peuters). 

We gingen er blanco in, met weinig verwachtingen; maar we zijn tot de dag van vandaag zó dankbaar dat we dat gedaan hebben. J. werd een heel ander jongetje. Sliep ‘s nachts rustig door, en ook zijn slaapjes overdag lukten ineens wèl, en hoe! Wat waren we dankbaar, en tegelijkertijd raakte het ons heel diep dat hij blijkbaar al die tijd ontzettend last had van zijn geboorte en eerste weken trauma. Heel dankbaar dat daar in deze tijd zoveel aandacht voor is! 

Langzaamaan kwam er iets meer rust in ons gezin, helaas wel in de Corona periode, dus heel veel bijzonders konden we niet doen met die nieuwe energie 😅. Maar we genoten ontzettend..! Met 18 maanden, vlak voordat we ons traject met de TOP fysio afsloten begon J. met lopen! Hij bleek toen al een “ik doe het pas als ik het goed kan” kind, want hij liep direct veel en goed! Het waren heel bijzondere maanden.. We besloten te verhuizen, en daarmee sloten we een klein stukje van de moeilijke periode af, en maakten we een nieuwe start. Een nieuwe start, met niet kansen én nieuwe uitdagingen! 🧠