Snap
  • Baby
  • Voeding

Zelf lekkere en gezonde babyhapjes maken

Ik ben een beetje anti-kant en klaar potjes. Ik koop ze zelf zelden (alleen wanneer we op vakantie gaan).

Maar steeds van allerlei pannen op je fornuis en de afwas daarna had ik ook niet zo'n zin in dit keer.

Bij de eerste alles zelf gekookt en met de staafmixer alles klein gemaakt, op zich goed te doen maar ik wilde het bij de tweede anders.

Ik ben wat rond gaan zoeken op internet en koos voor een stomer-blender.

Nou ik kan zeggen, waarom heb ik dit bij de eerste niet aangeschaft?

Je stopt er wat groenten, aardappeltje (of rijst of wat macaroni), beetje vlees, vis, kip of ei erbij. Water erbij en stomen maar.

Nadat het stomen klaar is geeft hij een signaal, beker omdraaien en blenden (korter of langer voor fijn of grof) en klaar!

De beker kan in de vaatwasser.  Wat je teveel hebt vries je in voor een andere dag.

En natuurlijk heb ik ook niet zoveel soorten groenten in huis, maar met diepvriesgroente werkt dit ook perfect (diepvriesgroente zijn net zo gezond of zelfs gezonder).

Werkt ook fijn bij fruit, appel of peer even 5 min. stomen. Maar je kunt ook alleen blenden.

9 jaar geleden

Klopt. Ik vond het ook veel geld. Maar ik heb die van mij via markplaats. 25 euro en nog 6,96 verzendkosten. Achteraf gezien heb ik er wel extreem weinig voor betaald. Straks verkoop ik die van mij weer :-)

9 jaar geleden

Ideaal hè, zo'n apparaat! Ik heb hem gewonnen via wij.nl, want ik had zelf nooit 150 euro er aan besteed. Maar achteraf is dit het wel waard. Je spaart ontzettend veel uit door geen potjes te kopen en het is veel gezonder. Door mijn enthousiasme heb ik inmiddels de hele diepvries vol zitten met hapjes...