Snap

Zelf gemaakt verse voeding of potjes...

De opmerking die ik regelmatig krijg: "Maak jij zelf het eten voor je kind?? Er zijn niet voor niets potjes!"

En ja daar kan ik dan wel boos om worden! Tuurlijk potjes zijn prima en zijn er niet voor niets, maar ik vind het ook gewoon heel leuk om het eten voor mijn kids zelf te maken. Lekkere combinaties bedenken, maken en je kleintje er lekker van zien smullen! 

De oudste is nu 2,5 en heeft altijd vers zelfgemaakt eten gekregen. Sterker nog meneer moest echt helemaal niets van potjes hebben....

De jongste is nu ook alweer 5 maanden en ook nu was de keus snel gemaakt, lekker vers! Zeker nu ik in het bezit ben van een stomer/blender is het echt een eitje om wat lekkers voor hem klaar te maken.

En wat is het genieten als dat kleine mannetje heerlijk zit te smullen van mijn zelf gemaakte fruit en groente hapje. Nog een voordeel is dat ik heel makkelijk zelf de hoeveelheid bepaal, zeker in het begin is dit super fijn. Hij eet een paar lepeltjes voor de smaak en het oefenen met het eten van een lepeltje. Ik hoef dus niets weg te gooien.

Ik heb er absoluut geen moeite mee als mensen hun kind een potje geven, prima toch daar is het voor! En ieder moet lekker zelf weten hoe of wat! Het zou alleen zo fijn zijn als iedereen zo denkt en je niet beoordeeld of veroordeeld wordt voor de keuzes die je maakt! 

8 jaar geleden

Nah wat vreemd. Wij hebben nooit potjes gedaan, altijd zelf gemaakt. Net zo makkelijk. Vond het geen moeite. En zodat hij al vrij snel hetzelfde als ons alleen dan wat fijner gemaakt. En voor ons stond de zoutmolen dan op tafel.

8 jaar geleden

Wat goed dat jullie het zelf allemaal maken! Bij de eerste gaf ik alleen maar potjes maar bij de tweede wil ik het zelf gaan maken.. Hoop dat het gaat lukken!

8 jaar geleden

Ik wilde ook vanaf het begin alles zelf maken, maar mijn zoontje wilde van groente niets hebben en at echt alleen maar potjes, fruit gelukkig wel vers. Pas na ruim 8 maanden begon hij mijn kookkunsten langzaam aan te waarderen en nu wil hij niet eens meer een potje! :-) Het is even oefenen, maar ik gebruik ijsblokzakjes om in te vriezen. Met een simpele spuitzak doe ik het erin en klaar! De avond van te voren haal ik het uit de vriezer en ik vind het zelf makkelijk dat je de de porties qua benodigde hoeveelheid kunt aanpassen. Het is maar een tip...

8 jaar geleden

Heb het plaatje via Google, heb het even opgezocht maar kan alleen een Amerikaanse site vinden: http://nl.aliexpress.com/w/wholesale-green-baby-food.html