Terug
Blog header image

Ze jatten onze Nutrilon

We hebben allen al een tijdje last van de oprukkende Aziatische vraag naar onze veilige babyvoeding.

De meeste ouders zijn helaas wel bekend met het gerotzooi, met babymelkpoeder. Mijn dochter krijgt in de avond nog een fles Nutrilon, maar is hier gelukkig niet afhankelijk meer van. Want hoe vervelend is het, dat de AH mij al een maand of 2 nee verkoopt. Gelukkig heeft de fabrikant er wel van alles op bedacht, om het toch makkelijker te maken voor ouders. En dat doen ze erg goed.

Nu las ik van de week het bericht, dat het steeds gekker word met de handelaren. Omdat de winkeliers met een limiet van 1 pak per dag werken, worden nu zelfs kinderen ingezet om de pakken te halen. Want ja, het is makkelijker om tien kinderen te ronselen voor een paar euro, dan een paar volwassenen.

Maanden geleden zag ik dit al bij ons in het winkelcentrum. Handelaren die met 3 tieners van winkel naar winkel liepen, om de pakken babymelkpoeder te halen. En geef ze eens ongelijk.. Een pak levert soms wel 40 euro op in China. De situatie is daar blijkbaar zo nijpend, dat ouders er zoveel geld voor hebben.

Er zijn wel trucs die winkel kunnen uithalen, om deze pakken oninteressant te maken. Door een sticker of een groot kruis op een pak te zetten, willen handelaren deze niet meer. Deze pakken zijn moeilijker te verkopen in China. Maar waarom doen winkels dit niet gewoon met alle pakken?

Ik begrijp de winkels ook wel weer. Hun omzet op Nutrilon is waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest. Winkeliers zouden toch zichzelf in de vingers snijden, om dit écht tegen te gaan. Wat veel winkels echter wel vaak doen, is reserveringen van ouders aannemen of een deel van de pakken markeren. Hierdoor kunnen ze de ouders toch garanderen dat ze niet altijd misgrijpen.

Ga als ouder die strijd niet aan met wanhopige ouders aan de andere kant van de wereld. Zij willen ook veilige voeding voor hun baby en dat kunnen we ze niet kwalijk nemen toch? Dus haal op tijd een pak of bestel online. Tegenwoordig kun je bij Wehkamp voor 12:00 uur bestellen, dezelfde avond in huis. Prima oplossing denk ik toch? 

EvaD
6 jaar geleden

Ik vond het ook echt verschrikkelijk inderdaad. Ik snap eerlijk gezegd ook echt niet waarom ze geen stickers plakken oid. Ik weet wel dat als we ooit een 3e kindje mogen verwachten, ik echt nooit meer voor nutrilon kies. Ons dochtertje had last van haar darmpjes, dus durfde niet over te stappen, helaas.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Het is gewoon triest. Die handelaren verkopen ze weer voor goud geld aan ouders die ook alleen maar het beste voor hun kind willen. Het zou zo moeten zijn dat Nutrilon ook in China gewoon te koop is, voor een redelijke prijs. Wat er in China is gebeurd met die babymelk dat willen we nooit meer meemaken. Dus logisch dat mensen hier hun melk halen, maar jammer dat ze er zoveel moeite voor moeten doen. En waarschijnlijk heel veel geld voor moeten betalen!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.