Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wisselen van Kinderdagverblijf

Ilse is toen ze 3 maanden was naar Kinderdagverblijf Tovertuin in Gaanderen gegaan. Daar had ze het ontzettend naar haar zin. Alle leidsters waren gek met haar en vonden het heerlijk om met haar te knuffelen! Ilse is een echte knuffelkont, maar ook ontzettend actief. Ze is ook nergens bang voor en is al vrij vlot met veel dingen... Met ongeveer 4,5 maand stond ze al heerlijk in de grondbox en keek ze interesse naar iedereen die binnen kwam. Vlak daarna een stoeltje tegen het aanrecht aan en wilde daar opklimmen! Ze heeft zelfs regelmatig een verbod gekregen om op de vloer rond te kruipen aangezien de leidsters niet wisten wat ze uit zou spoken wanneer ze even weg zouden zijn om een kindje de luier te verschonen. Ilse werd dan "verbannen" naar de grondbox die veilig afgeschermd was. De leidsters kregen ook veel vragen over hoe het kan dat zo'n klein poppetje al staat en of dat geen kwaad kon! Gelukkig konden de leidsters de ouders geruststellen! Ilse stond geheel vrijwillig!

Doordat mijn vriend zonder werk is komen te zitten, was het voor ons een omweg om Ilse weg te brengen en op te halen bij Tovertuin. Vandaar dat we half december hebben besloten om overplaatsing aan te vragen naar Fluisterwoud in 's-Heerenberg als daar plek was. Op dinsdag 18 december heb ik de afdeling planning gesproken en Ilse kon in 's-Heerenberg terecht... en al op 2 januari! Dat hield in dat Ilse nog maar 1 dag naar Tovertuin zou gaan. Wat vonden ze het daar jammer dat Ilse weg ging en ook nog eens zo snel! Niet eens iedereen heeft afscheid van haar kunnen nemen!

Woensdag 2 januari is Ilse voor het eerst naar Fluiterwoud gegaan. Aan het einde van de dag heb ik haar opgehaald. Ow, wat waren de leidsters daar enthousiast zeg! De reacties waren nu al hetzelfde als bij Tovertuin: Een ontzettend actief, maar ook zeer knuffelig kindje met een eigen willetje!

Ik vind het ook zo krom. De overheid wil moeders weer graag aan het werk hebben, maar de kosten voor de kinderopvang zijn vrij hoog en er wordt gekort op de vergoedingen waardoor het onderhand niet meer te betalen is om je kind naar de kinderopvang te laten gaan. Het gevolg is dat er kinderen van de kinderdagverblijf af moeten waardoor er ook weer teveel leidsters op de groepen zijn, waardoor ook daar ontslagen vallen...

Ik ben erg benieuwd hoe het nu verder gaat lopen in verband met de werkeloosheid van mijn vriend. Gelukkig heeft Humanitas (daar vallen Tovertuin en Fluisterwoud onder) een goede regeling hiervoor waardoor we Ilse in ieder geval nog een half jaar naar het kinderdagverblijf kunnen laten gaan. Daarna is het nog maar de vraag. Ikzelf vind het belangrijk dat Ilse naar het kinderdagverblijf kan blijven gaan aangezien ze op die manier omgaat met andere kinderen en een wereld buiten "thuis" leert kennen.

11 jaar geleden

Wat vervelend dat je vriend zonder werk is komen te zitten. Hopen dat hij snel weer werk vindt!

11 jaar geleden

Bij ons min of meer hetzelfde probleem. Minder kinderen op het kdv, waardoor het niet rendabel is om het draaiende te houden. Vestiging van onze dochters sluit, gelukkig ook een grotere organisatie met meerdere vestigingen. Allemaal veel te snel, veel te jammer... maar nieuwe kansen op een nieuwe vestiging. Jammer dat de leidsters niet mee kunnen.