Snap

Wil je nog een kindje?

Mijn angst voor een 2e

Waar ik nergens bang voor was toen wij aan kinderen wilden beginnen is dat nu helemaal anders. 

Nadat ik in 2015 een angsttherapie had gehad met EMDR dacht ik dat ik alles aan zou kunnen. Vliegen, zonder angst mijn bed in stappen en niet denken aan dierbare of mezelf die ooit komen/komt te overlijden. Toen ik zwanger werd van Vive ben ik ook geen moment bang geweest, niet dat er iets met haar zou zijn en ook niet bang voor de bevalling. 

Dat is nu heel anders! 

Er vragen mensen mij wel eens; wil je nog een kindje? Is het niet leuk voor Vive een broertje of zusje? En zie ik geregeld kindjes van Vive haar leeftijd grote zus of broer worden. Ik vind dat erg lastig en de angst schiet bij mij meteen in m'n lijf, want ik zou wel willen maar wat nou als mijn placenta weer niet komt (33% kans, oké 66% dat hij wel komt, maar dat klinkt voor mij nogsteeds vreselijk veel) en ik weer 2,5l bloed verlies met alle hectiek? 

Op het moment dat ik naar de o.k. gereden werd was ik ook zo enorm bang om te overlijden (precies waar mijn angst verleden over gaat). 

Binnenkort heb ik weer een korte therapie met EMDR om hopelijk dit te kunnen verwerken! Heb jij wel eens EMDR gehad? 

3 jaar geleden

Wauw, wat goed om te lezen! Gefeliciteerd!

3 jaar geleden

Mijn credo is geweest: zo lang de angst groter is dan de wens doen we het niet. Na een behoorlijk intensief emdr traject, nu 35 weken zwanger van de 2e :)

3 jaar geleden

Bedankt voor het delen van jou verhaal! Lastig is het he! Ik hoop dat het voor jou goed gaat komen!

3 jaar geleden

Ik heb EMDR gehad voor mijn traumatische bevalling, voor nu voelt het goed, mocht ik ooit nog weer zwanger worden en weer moeten bevallen weet ik het niet of het dan nog goed gaat...