Terug
Blog header image

wie heeft nog tips voor mij

Mijn dochter is 4 weken en is na elke borstvoeding onrustig.

vanaf dag 1 wordt er gezegd dat ik te veel voeding heb en een te sterk toeschietreflex.

Ik kolf voor aanleggen 30cc weg. Voed in blokken. Gebruik tepelhoedje.  Laat goed boeren. Ik baker haar in. En nog spuugd ze alles er onder. Ben bij lactatiekundige  geweest, bij kinderarts van buro en mijn huisdokter. En niemand weet waar he traan ligt.

Ze is na elke voeding zo onrustig dat het wel een dik uur duurt voor dat ze weer slaapt. 

Ze heeft geen honger of zuig behoefte want een speen of de borst weigert ze. 

Ik pas zelf de rust  en regelmaat toe van riante blom.

Help 

 

Annemiek2
6 jaar geleden

Komen er allergieën voor voedsel voor in de familie? Als dat zo is kun je kijken of je jouw voeding daar op aan kan passen. Heb je al gekeken op reflux of verborgen reflux? Er zijn een stuk of wat moeders die hier ervaring mee hebben. Zowel met de reflux, verborgen reflux als voedselallergie en borstvoeding. Ook denk ik aan kiss syndroom. Het hoeft niet alleen te liggen aan de toeschietreflex. Staar je daar dus niet blind op. Heel veel sterkte en succes bij het vinden van een oplossing.

Anoniem
6 jaar geleden

Je hebt vast alles al geprobeerd en ik heb geen ervaring met spugende baby's maar kort wat er bij mij op komt.. - liggend voeden of op je rug liggend - afgekolfd in een flesje geven. Eventueel dikker maken - handdoek onder hoofdeinde Anders goede controle laten doen naar reflux. J

mommybabyboy
6 jaar geleden

Ik zou zo denken dat het over mijn kindje gaat! Buiten krampjes om die vaak opspelen na het voeden was hier voeden met de fles een uitkomst. En dan wel een fles die vacuüm zuigt zodat baby verplicht even pauze moet houden. Hier kwam de voeding er ook met een noodgang uit waardoor baby veel lucht mee naar binnen kreeg.

Lindsy83
6 jaar geleden

Zelf denk ik dan meteen aan iets van een koemelkallergie, maar het is soms echt een raadsel waarom onze kleinjtes doen wat ze doen. Heel veel beterschap en sterkte!

Lindsy83
6 jaar geleden

Zelf denk ik dan meteen aan iets van een koemelkallergie, maar het is soms echt een raadsel waarom onze kleinjtes doen wat ze doen. Heel veel beterschap en sterkte!

jufenzo
6 jaar geleden

Ik heb rooibosthee gebruikt as basis voor melk en later johannesbroodpitten verdikking middel erbij gedanst van de nu nutrilon. Het werd toen minder maar zou even navraag doen als ik jou was

Evelution82
6 jaar geleden

Min (derde) dochter is net 3 maanden en het voelt voor mij alsof ik een slooptocht door een diep ravijn gemaakt heb die 3 maanden duurde. Nu zit ik weer op de rand en gaat het gelukkig beter. Ok, ik heb nog 2 andere kinderen en mijn man was een maand weg. maar ik herken de situatie de je beschrijft. Ik heb het ook meteen veel voeding gehad. twee weken voor de geboorte kolfde ik al 50cc (hoopte de bevalling op te wekken) Ook mijn dochtertje begon ineens te spugen na een week of 4. Ik was heel lang bezig om haar weer in slaap te krijgen. Ze veranderde in een huilbaby.. dit waren de andere 2 ook en ik had dus al wat ervaring. Tip 1: schrap de koemelk uit je eten en eieren. En dan ook ECHT. Dus alle etiquetten lezen of het er in zit. Hou dit een paar dagen vol en kijk of het effect heeft. Wat kan ik nog eten? Best veel: brood zonder melk, zoals blue band of stevig volkoren. bij de AH staat alles goed vermeld of er lactose of melkdelen inzitten. plantaardige margarine van de AH, alpro heeft kokosdrink, dit gebruik ik ipv melk. vermijdt "pakjes eten" (wereldgerechten) weet wat je eet. Je moet even schakelen. Ook ei (soja overigens ook) veroorzaakt vaak een reactie dus laat dat ook even weg. Ook zijn sterke kruiden en ui vaak een oorzaak voor onrust.. Misschien knapt ze op na een paar dagen en dan weet je dat het daar aan ligt en dan kun je wat proberen om te provoceren en als ze reageert weet je wat de boosdoener is. Mijn dochtertje hield op met spugen! (en haar eczeem trok weg) Oh en ik ben op een gegeven moment geitenkaas gaan proberen en dit gaat hier wel goed. Aanvulling: reflux kan ook een gevolg zijn van koemelkallergie. Ik was al in overleg met het CB over verborgen reflux toen ik op dat strenge dieet ging en ineens was het over.. Tip 2: osteopaat (nee, die enge verhalen over een sterfgeval gaan over een craniosacraal therapeut) Vraag anders bij een fysiotherpeut/ consultatiebureau of ze iemand kunnen aanbevelen. Mijn osteopaat was eerder een fysio. In week 3 van mijn dochter kwam ze aan huis maar het hielp niet veel. vorige week toch nog geweest en ineens gaat het beter hier. Ze viel niet makkelijk in slaap. Bleek spanning in haar hoofdje te zijn omdat er iets scheef zat. De laatste week heb ik een veel meer ontspannen kind.. Ik ben nu ook over de 3 maanden grens heen, misschien scheelt dat ook. Ik heb wat aangemodderd met alledrie mijn dochters. Maar uiteindelijk kwam het neer op een allergie en een behandeling bij een osteopaat die hield. Mijn middelste dochter spuugde ook veel en na een bezoek aan de osteopaat was het over. En daarnaast: doorbijten. het gaat over echt.. Ik weet hoe zwaar het is, ik ben ook erg diep gegaan de laatste weken... Sterkte!

Evelution82
6 jaar geleden

Oeps, sorry voor de lap tekst. Alinea's worden niet echt overgenomen en dus leest het nogal vervelend...

lindsy27
6 jaar geleden

Dank jullie wel voor de tips en voor jullie ervaringen.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Er zijn een paar dingen die in me hoofd naar boven komen als ik dit lees. Zo kan het bijv. (verborgen) reflux zijn waar ze last van heeft. Dan komt de melk en maagzuur gewoon enorm snel omhoog omdat het maagklepje niet goed sluit. Koemelkallergie. Dit is het enige wat door gegeven kan worden via de borstvoeding. Heeft je dochter hier last van dan is dit heel makkelijk op te lossen als jij op een koemelkvrij dieeet gaat. Ik zou zeggen probeer dit een week of 2 a 3 merk je verbetering bij je dochter dan is de kans erg groot dat dit het is. Verder is er ook nog een andere bv methode die er voor zorgt dat kindjes makkelijker kunnen drinken als er normaal erg veel melk uit je borsten komt. Eigenlijk moet je er voor zorgen dat je kindje tegen de zwaartekracht in moet drinken. Jij gaat op je rug liggen of igg zo plat mogelijk. en dan leg je je kindje aan. Omdat de moeder melk dan omhoog moet spuit het meestal minder in haar mondje. Wat ik ook zou aanraden is naar een osteopaat gaan.

Astrid Boumans
6 jaar geleden

Wat eventueel nog kan helpen is anders het drinken van venkelthee ( wel goeie liefst van geplette zaadjes gemaakt). Drink dit zelf. Maag heel veel zijn tot een kop of 6. Dit komt dan via een omweg in de borstvoeding waardoor je kindje dit binnen kan krijgen. Het werkt rustgevend op het maag darm stelsel. Nu heeft iedereen hele goede dingen al verteld, maar nog een vraagje hoe is het met de ontlasting van de kleine? Daar kunnen ze ook last van hebben als deze niet naar behoren is. ( heeft mijn zoontje last van). In iedergeval heel veel succes en er komt een dag dat het beter gaat. Mocht het echter toch zo zijn dat je het helemaal niet vertrouwd. Ga naar de arts en laat je niet afscheppen met ze is nog jong en daar hebben veel baby's daar last van

Gerdi Oonk
6 jaar geleden

Indien nog niet geprobeerd... dr Brown fles en een bezoekje aan een osteopaat. Hielp ons bij beide Kids goed.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!