Snap

wie heeft nog tips voor mij

Mijn dochter is 4 weken en is na elke borstvoeding onrustig.

vanaf dag 1 wordt er gezegd dat ik te veel voeding heb en een te sterk toeschietreflex.

Ik kolf voor aanleggen 30cc weg. Voed in blokken. Gebruik tepelhoedje.  Laat goed boeren. Ik baker haar in. En nog spuugd ze alles er onder. Ben bij lactatiekundige  geweest, bij kinderarts van buro en mijn huisdokter. En niemand weet waar he traan ligt.

Ze is na elke voeding zo onrustig dat het wel een dik uur duurt voor dat ze weer slaapt. 

Ze heeft geen honger of zuig behoefte want een speen of de borst weigert ze. 

Ik pas zelf de rust  en regelmaat toe van riante blom.

Help 

 

7 jaar geleden

Indien nog niet geprobeerd... dr Brown fles en een bezoekje aan een osteopaat. Hielp ons bij beide Kids goed.

7 jaar geleden

Wat eventueel nog kan helpen is anders het drinken van venkelthee ( wel goeie liefst van geplette zaadjes gemaakt). Drink dit zelf. Maag heel veel zijn tot een kop of 6. Dit komt dan via een omweg in de borstvoeding waardoor je kindje dit binnen kan krijgen. Het werkt rustgevend op het maag darm stelsel. Nu heeft iedereen hele goede dingen al verteld, maar nog een vraagje hoe is het met de ontlasting van de kleine? Daar kunnen ze ook last van hebben als deze niet naar behoren is. ( heeft mijn zoontje last van). In iedergeval heel veel succes en er komt een dag dat het beter gaat. Mocht het echter toch zo zijn dat je het helemaal niet vertrouwd. Ga naar de arts en laat je niet afscheppen met ze is nog jong en daar hebben veel baby's daar last van

7 jaar geleden

Er zijn een paar dingen die in me hoofd naar boven komen als ik dit lees. Zo kan het bijv. (verborgen) reflux zijn waar ze last van heeft. Dan komt de melk en maagzuur gewoon enorm snel omhoog omdat het maagklepje niet goed sluit. Koemelkallergie. Dit is het enige wat door gegeven kan worden via de borstvoeding. Heeft je dochter hier last van dan is dit heel makkelijk op te lossen als jij op een koemelkvrij dieeet gaat. Ik zou zeggen probeer dit een week of 2 a 3 merk je verbetering bij je dochter dan is de kans erg groot dat dit het is. Verder is er ook nog een andere bv methode die er voor zorgt dat kindjes makkelijker kunnen drinken als er normaal erg veel melk uit je borsten komt. Eigenlijk moet je er voor zorgen dat je kindje tegen de zwaartekracht in moet drinken. Jij gaat op je rug liggen of igg zo plat mogelijk. en dan leg je je kindje aan. Omdat de moeder melk dan omhoog moet spuit het meestal minder in haar mondje. Wat ik ook zou aanraden is naar een osteopaat gaan.

7 jaar geleden

Dank jullie wel voor de tips en voor jullie ervaringen.