Snap

Werkende mama of toch niet??

Ik ben een werkende mama, maar of ik daar nu ultiem gelukkig mee ben ik weet het niet?

Ik ben een werkende mama, maar of ik daar nu ultiem gelukkig mee ben ik weet het niet?

Het lijkt wel alsof je de keuze moet maken. Of je bent een gelukkig werkende mama die vol in de werkende maatschappij staat en als het een beetje mee zit ook nog eens hard aan haar carrière werkt of je bent een thuisblijf mama die zich volledig richt op de opvoeding en zorg voor haar kroost en huishouden...


Ik kom nergens meer aan toe...

Ik merk dat ik een beetje tussen de wal en het schip val... Ik vind het heerlijk om af en toe een dag te werken....Ik werk nu gemiddeld 22 uur in de week (echt luxe vind ik dat want het is niet veel) Maar vind het ook heerlijk om thuis te zijn met de jongens. De afgelopen weken heb ik wat meer gewerkt dan normaal en ik merk dat ik daardoor dus eigenlijk nergens echt goed aan toe kom... Goed ik draai een wasje doe een boodschap zorg dat we warm eten iedere avond haal een stofzuiger door het huis maar daar houd het wel heel erg mee op... Nou ben ik niet een enorme huisvrouw en is het hier meer het huishouden van jan Steen.... Er ligt soms meer zand in de woonkamer dan in de zandbak... Maar ik merk dat ik nu echt nergens meer aan kom... twee dagen vrij per week waarin ook nog wat (al dan niet verplichte) sociale contacten in geprakt zitten..... Ik ben blij als ik dan nog aan het einde van de middag even een boodschapje kan doen met de jongens....

De ene keer denk ik het zou toch lekker zijn om niet meer te hoeven werken en gaande de week lekker het huis door te werken boodschapje hier en daar lekker in de tuin spelen met de oudste even uurtje knuffelen met de jongste beetje koken, kopje koffie met een vriendin beetje koken..... Maar ja als ik dan weer 's morgens vroeg naar mijn werk rijd denk ik heerlijk even een dag geen luiers broodjes jam van de grond af krabben etc..... Ik heb de gulden middenweg van het ultieme geluk nog niet gevonden....Wat kan een mens het zichzelf toch moeilijk maken...

Ben het ieder geval even kwijt....


Noot van de redactie

Mama's: Kunnen jullie wonna26 misschien tips geven over hoe jullie je draai hebben gevonden?

11 jaar geleden

de beste keuze die ik heb kunnen maken is thuis blijven voor onze zoon vanaf de geboorte. We hebben het dan wel niet zo breed maar ik heb zelf de zorg en opvoeding. Als ik zie hoe kinderen veranderen door de opvang ben ik erg blij dat ik thuis ben.

11 jaar geleden

Ik werk 3 dagen in de week maar ik ben gastouder dus ik vang de gastkindjes op bij mij aanruis. Zo ben ik voor mijn eigen kinderen altijd thuis, voor school, na school en inde vakanties. Ik vind het de ideale baan als je kinderenhebt.

11 jaar geleden

Sinds kort heb ook ik mijn draai gevonden. Mijn partner zit op de vaart en is 1 week thuis en dan 1 week weg of langer. Zelf werk ik 2 dagen in de week en dan gaat Quin naar de opvang toe. Ik heb een maaltijdschema en een schoonmaakschema. Als ik ga werken dan eten we een makkelijke maaltijd omdat ik laat thuis ben en Quin toch op tijd op bed wil hebben. Het geeft dan minder stress als we die avonden makkelijk eten, denk dan aan brood met soep of een p-dag. Het schoonmaakschema heeft mij geholpen om weer overzicht in het huishouden te krijgen. Opgegeven moment propte ik alles in 3 dagen en dat ging gewoon niet. Ik was op. Nu het verdeelt is hou ik zelfs meer tijd voor mezelf over.

11 jaar geleden

zelf ben een werkende moeder van 2 kinderen. Heb een zoontje van bijna 3 jaar (september) en een dochtertje van bijna 4 maanden. ik werk zelf 40 uur in de week; ben een juf in groep 6. en het werken bevalt mij. ik ben geen stay at home mom. mijn taken blijven af en toe wel eens een dagje staan. maar belangrijkste taken zoals koken, huis schoon doe ik dagelijks. het is niet makkelijk, maar ik ga er niet dood van. ik bedoel, ik heb nog een partner thuis. maar respect voor werkende moeders die alleen hun kinderen opvoeden. het komt wel goed. zoals linda79 schrijft: werk volgens je eigen plan en schroom niet om iemand te vragen je er bovenop te helpen.