Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • #zwangerschap

Werk en zwanger

6 jaar geleden

Dat is zo ingewikkeld.. Denk dat je in zo'n situatie vooral een beetje begrip voor elkaar moet hebben maar wel door moet gaan met je leven. Zij mag boos zijn en verdrietig en jij (jullie) mogen blij zijn en lopen stralen! Je kunt van haar niet verwachten dat ze mee zal juichen, dat gaat haar (nu) niet lukken en zij kan van jullie niet verwachten dat jullie allemaal wachten met zwanger raken tot zij aan de beurt is geweest. Ik zelf voelde me ook dubbel in de tijd dat het niet lukte, aan de ene kant vond ik het juist fijn om blije wel zwangere vrouwen om me heen te hebben, deed ik lekker mee als voorproefje van wat mij hopelijk ook te wachten stond. En aan de andere kant kon het heel pijnlijk zijn.

6 jaar geleden

Het klinkt heel erg gemeen, maar ze zal het er mee moeten doen. Dat jouw collega even trots en blij is met haar 20 weken actie en zij dit zo verstoort is ook van haar kant niet erg netjes. Hoe rot ook, de wereld draait door en ook al zijn we allemaal heel erg geneigd ons aan te passen aan die ene persoon in ons midden, ook jij en je collega hebben recht op blijdschap. Dat je rekening houdt ok, maar een 20 weken echo die goed is is ook niet vanzelfsprekend (net als zwanger raken) en dat er dan even uitbundig gedaan word is logisch. Klinkt misschien gevoelloos maar ook ik heb jaren lang moeten wachten, terwijl andere aankondigingen deden, vaak erbij meldend dat het zooo snel gegaan was. 1 keer steekte het onwijs, en toen heb ik mezelf echt een rot schop gegeven, want kom op, zij verdienen het ook! Uiteindelijk is het goed gekomen hoor, maar dat weet je op dat moment niet. Dus Tsja, rond de 12 weken, als je het verteld, kan je haar eerst even apart nemen, maar het is jouw zwangerschap en blijdschap. Hou rekening met haar, maar vergeet niet dat jij ook het recht hebt gelukkig en blij te zijn.

6 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik heb in dezelfde situatie gezeten, alleen vanaf de andere kant. Ik zat zelf in een ICSI traject. Mijn advies: voor je het bekend maakt aan al je collega's, neem jouw ene collega even apart om het haar te vertellen. Dan heeft zij de kans om te reageren zoals ze wil. En neen het niet persoonlijk op als ze verdrietig of boos is. Ze kan er dan ook zelf voor kiezen om bij jouw bekendmaking te zijn, als dat een issue is. Maar verder: geniet ervan! Het is iets bijzonders (zegt ze terwijl haar 25 weken oude foetus op haar blaas springt :'))

6 jaar geleden

Wat een lastige situatie voor jullie beide!!! Ik snap de kant van je collega maar, vind ook dat jij gewoon je blijheid mag laten zien als je het straks bekend maakt. Zit zelf ook in zo situatie en gun het mensen om mij heen om al steekt het soms wel. Wel vind ik het fijner om erbij betrokken te worden dan dat er bijvoorbeeld ineens niets meer gezegd word als ik binnen kom lopen!!! Ik hoop dat je je eigen geluk niet opzij zet voor een collega!!! Liefs