Blog header image

Welke babyfoon gebruik jij?

“We hebben geen babyfoon nodig!”, riepen manlief en ik. We wonen in een appartement en zetten gewoon de deuren open.

Toen de kleine er eenmaal was en wakker werd van ieder geluidje, we zelf het sluipen door het huis beu werden en ook regelmatig dachten hoor ik de kleine nou? Of als we dr dan horen huilen.. wat is dat voor huiltje? Is dit jengelen, is ze dr speen kwijt? Ligt ze nog wel stil met dr ogen gesloten of is ze echt wakker-wakker. Ja het werd tijd. Een babyfoon zou toch wel handig zijn.

Een babyfoon met camera wilde ik graag, maar jee wat zijn die dingen duur! En de hele tijd zeulen met zo’n apparaatje vind ik ook niet handig. Manlief werd op dat moment benaderd door Gynoii-nederland. Ze verkopen een babyfoon met camera nu nieuw in Nederland, voor een lekker prijsje en die wordt aangestuurd vanaf je telefoon of tablet. Handig! Ik zeulde mn telefoon toch al de hele tijd mee om de tijd in de gaten te houden, bij te houden welke borst gedronken moest worden of om foto’s door te sturen naar familie. Een echte mamarazzi in spe! Dus een app waarbij je de kleine ook kan zien is dan wel een uitkomst.

De babyfoon klemde we om het bednest heen. We downloaden de app op zowel de telefoon van manlief en mij als op het tablet. Huppa direct live beeld van ons ukje. Helemaal fan zijn we. De babyfoon wordt dag en nacht gebruikt. Niet alleen om haar te zien, te horen of met haar te praten.

Dit is zo’n hip geval waar je ook een Time-lapse, Foto’s en video’s mee kunt maken en bewerken. We kunnen zelfs zelf gekozen muziek afspelen. Niet van die standaard slaap-kindje-slaap, maar gewoon een nummer van je eigen playlist. Alles kan gedeeld worden op social media, opa’s en oma’s kunnen vanuit huis meekijken via het gastenaccount. Als ik een blokje om ga, naar de yoga-les of afspreek met een vriendin kan ik ook even gluren hoe papa het doet. Ideaal. Ja je leest het al ik ben echt fan.

"Een babyfoon we hebben er geen een nodig!" Maar nu toch wel handig. Welke babyfoon gebruik jij en wat was je reden om er toch ook maar een aan te schaffen? 

7 jaar geleden

De babyfoon van Annie heb ik ook. Maar is niet helemaal gratis hoor. Sommige opties moet je kopen, maar dat is het meer dan waard. Paar euro geloof ik. Ik weet niet meer wat ik ervoor kwijt was. Ik ben al blij dat ik mijn zoon weer naar zijn bed kan sturen als hij mij weer eens op de proef stelt. Ook heel fijn voor op vakantie. Heb je geen Wifi, dan pakt ie ook 3G.

7 jaar geleden

Ik gebruik zelf alleen een babyfoon app (dus geen echte babyfoon). Annie baby monitor heet die van mij, maar je hebt heel veel afhankelijk van wat je gebruikt (android of mac). Vooral handig als je allemaal ongebruikte verjaarde apparatuur hebt liggen. Je kan met die app die ik gebruik hetzelfde als jouw babyfoob, maar helaas geen filmpjes bewerken zoals die van jou dat is wel heel vet! Maar ik vind hem niet slecht voor een gratis app.

7 jaar geleden

Wij hebben een simpele babyfoon met als extra optie een nachtlampje. Ik heb deze tijdens de zwangerschap aangeschaft omdat ons huis erg goed geïsoleerd is en wij geluiden van boven, beneden niet horen en andersom. Zo hoor ik het als er iets is en ik moet zeggen: ik heb snel leren horen wat er aan de hand is... :) Het nachtlampje is genoeg om te zien of ze haar ogen open heeft, maar om een luier te verschonen... Niet zo!

7 jaar geleden

Wat fijn dat hij zo goed slaapt! Ons ukje wordt heel vaak wakker door haar reflux en ook al slaap ik heel licht en kan ik haar overal horen in het huis, ik vind het fijn haar toch ook even te zien. Door haar reflux wil ze alleen op haar buik slapen dus dan is het ook wel fijn af en toe vanaf de bank even te checken hoe ze erbij ligt.