Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

weg met sudo, en 1 tubbetje PURELAN

Dus mammaaaas en pappaaaas op naar de apotheek en PURELAN kopen, klein geeel tubbetje. Lees meer waar je Purelan overal voor kan gebruiken.

Na de geboorte van Senna heb ik nog 6 dagen in het ziekenhuis gelegen, in verband met medicatie, niks ernstigs. Wel erg fijn om alles op gang te krijgen, ik werd goed geholpen met de borstvoeding en met het verzorgen van Senna want ja met je eerste kindje pfoei kunnen sommige dingen nog al anders zijn in werkelijkheid dan dat je je had voorgesteld.

De borstvoeding verliep prima, senna hapte goed aan, ik had voldoende, en Senna kwam om de 3 uur zoals het hoorde. Alleen 1 nadeel tepelkloven, door de grond gaan wanneer Senna aanhapte auww als ik er nu aan denk voel ik t gewoon weer met me tenen gestrekt en me hoofd achterover gestrekt elke keer oponieuw mocht senna dr weer aan maar die tepelkloven gingen niet over met het simpele cremepje van Bepanthen wat ik van de verpleeging had gekregen.

In de 4de nacht ging ik weer door de grond terwijl senna aanhapte, de nachtverpleegkundige die stond te kijken als t goed ging, en die zei; je hebt erg veel pijn he, met het aanleggen! Ik zeg ja behoorlijk, alles voor me kind over maar doe t zeker niet  voor de lol nog een keer.

Purelan als oplossing!

Ze vertele me toen over een geel tubbetje genaamt PURELAN! (onthou goed PURELan) dit was geschikt voor tepelkloven en hoefde je ook niet af te wassen voor het geven van borstvoeding. Nou baat het niet schaadt het niet dacht ik, dus ik de volgende morgen me vriend naar beneden gestuurd naar de apotheek en daar het vrij dure (€7,-) voor klein tubetje PURELAN gekocht. Toen ik hem boven in me handen had opgesmeerd dat was meteen al een hele verlichting. Het is een hele dikke vettige creme lijkt n beetje op uierzalf!

Maar wat doe je met zo'n creme, je gaat het meteen voor alles gebruiken he, dus Senna kappotte billetjes werder er ook heerlijk mee ingesmeerd en het was binnen 4 uurtjes al niet meer kapot of rood en ze had zo'n lekker kontje er van gekregen. Mama's tepels deden geen zeer meer dus we konden ook nog eens genieten van borstvoeding geven want dat moet (vind ik) toch een bijzonder moment zijn keer op keer, want ik vind het heel byzonder hoe jij je eige kind zo voeding kunt geven.

Tubetje is nu nog niet leeg en als je na gaat Senna is 21 maart geboren en het is nu 10 sept. Ik heb 't inmiddels voor verschillende dingen gebruikt waar moeders normaal sudocreme op smeren smeer ik purelan op:

  • kapotte neusje van verkouden zijn (ook voor mezelf)
  • wondjes van het vallen, schaafwondjes, open wondjes, alle wondjes
  • tepelkloven
  • kapotte billetjes
  • en uhmmm zelfs de hond die zich open had gekrapt op z'n kop kreeg purelan (helpt ook)

Dus mammaaaas en pappaaaas op naar de apotheek en PURELAN kopen, klein geeel tubbetje.

Het is echt een wonder middel (vind ik dan) senna heeft sinds dat ik dat gebruik erg weinig last van kapotte billetjes eigelijk zelden!!!!

Ik ben benieuwd als ik er nog reacties op krijg van mama's die het ook gehaald hebben en of al hebben en daar ook een goede ervaring mee hebben!

4 jaar geleden

Mee eens! Bij ons werkte PureLan veel beter dan elke andere zalf. Ik heb hem via www.topmedicare.nl gekocht. Niet eens naar de apotheek hoef te gaan ;)

11 jaar geleden

Ik heb het ook en gebruik het nog steeds het is wel wat prijzig maar zeker de moeite waard! Smeer me tepels na elke x wassen in en voor het slapen gaan heb nergens last meer van.

11 jaar geleden

Ik gebruik een product dat men normaal gesproken voor hond, kat of weidedieren gebruikt. Maar het is gewoon te gebruiken voor ons mensen/kinderen. Zelf gebruik ik het ook. Het is een wondzalf op basis van vaseline. Ideaal spul!

11 jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee...bij ons werkte bepanthen gewoon...terwijl onze kleine meid echt rode billen had en we geen billendoekjes of pampers meer konden gebruiken...we moesten haar weer de luiers van vroeger aangeven...en dat heeft ook wel wat...