Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wedstrijden en baby's

Iedereen kent de programma's wel waarin moeders hun dochters dingen laten doen wat zij eigenlijk vroeger wilden.

Op tlc heb ik wel eens een programma gezien over moeders die hun kinderen een dikke laag make-up op smeerden en vervolgens huilend het podium op stuurden voor een pirouette en een sexy dansje, in de hoop een keer een miss verkiezing te winnen. Hun kids werden laatste en kregen spontaan problemen met hun zelfvertrouwen. Ook bij de opvoeding schoot het er nog wel eens bij in.. Alles, omdat moeder zo nodig wilde dat zij het vroeger had gedaan. 

Ik snapte dit nooit. Nog steeds eerlijk gezegd niet, nu ik zelf moeder ben. Deze kinderen zien er met make-up op veels te oud uit! Het is dat je het aan de lengte kunt zien dat het nog kinderen zijn. Het enige wat ik kon denken was; laat ze toch lekker kind zijn! Houd op met die flauwekul en vleeskeuringen. Laat ze er zelf voor kiezen. 

Ik had dan ook nooit gedacht dat ik onze dochter nog een keer zou opgeven voor baby van het jaar. Het staat ook lijnrecht tegenover hetgeen wat ik altijd heb gezegd; Laat kinderen zelf beslissen! De reden dat ik het wel heb gedaan is,  omdat het een wedstrijd is van Cordaid Memisa. Een organisatie tegen moeder en kindsterfte in ontwikkelingslanden. Door mijn eigen ervaring in Afrika en, omdat ik er zelf met mijn neus op de feiten ben gedrukt heb ik besloten een uitzondering te maken. De SMS kosten gaan niet naar een of ander bedrijf dat toch al miljarden bezit. Het gaat naar een organisatie die het hard kan gebruiken en een verschil wil maken!  Ik moet er toch niet aan denken dat er bij ons tijdens de bevalling iets was mis gegaan en onze dochter Leah, of ik, er niet meer zou zijn. Wat dat betreft zijn wij gezegend dat wij in een land wonen met goede gezondheidszorg in vergelijking met ontwikkelingslanden. 

Graag zou ik, na dit alles, jullie willen vragen om te stemmen. Laat je stem horen en help mee om de problemen aan te pakken. Help mee om te zorgen dat het niet meer normaal is dat moeder, of kind overlijdt. Stemmen kan via http://babyvanhetjaar2014.nl/3526-baby-leah.html

En help mee:-)

9 jaar geleden

Ik heb ook op jaylee gestemd! Wat een mooie krullenbol!:-)

9 jaar geleden

Hey wat leuk ik doe ook mee aan deze actie! Ik stuur ook een smsje voor jullie;-) mijn dochtertje de link is Baby van het jaar 2014 - http://babyvanhetjaar2014.nl/1757-baby-jaylee.html alle beetjes helpen voor deze goede doel toch? Mvg Alida

9 jaar geleden

Je hebt ze er helaas echt tussen..

9 jaar geleden

Serieus? En dan achteraf alle ouders oppakken en opsluiten mag ik hopen? Jakkes