Snap

We hebben een afspraak in het AMC!

Eindelijk is het me gelukt om een afspraak te krijgen in het AMC voor Suzannah! Ja daar zijn we blij mee!

Eindelijk is het me gelukt om een afspraak te krijgen in het AMC voor Suzannah!

Ja daar zijn we blij mee, niet omdat we zo blij zijn dat we een ziekenhuis nodig hebben maar omdat ik eindelijk wil weten of wat Suzannah onschuldig is of niet.

Al enige tijd heeft Suzannah last van blauwe lippen, handen en voeten. Eerst dacht ik er niet zo veel achter tot mijn moeder haar een keer helemaal blauw uit bed haalde. Ze zegt: San, dit is echt niet normaal hoor! Hier mee moet je naar de dokter!

Zo gezegt zo gedaan en ik kon 3dgn later bij de kinderarts in het VU terecht. Het liefste hadden ze dat we de volgende dag al kwamen maar dat ging echt niet. Daar aangekomen wist de kinderarts niet beter als dat we voor haar KMA kwamen.

Ik moest haar uitleggen dat we er een maand te vroeg zijn omdat ze blauw aanloopt. Ohh zegt ze......ik zie het nu niet... Nee zeg ik het komt in aanvallen en ja nu ziet ze er normaal uit.

Onderzocht

Suzananh word onderzocht en ze steld een paar vragen: of ze wel eens een echo van haar hart gehad heeft, of we hulp bij haar allegien krijgen, of er wel eens bloed geprikt was om te kijken of ze bloed armoede heeft....uhhh zeg ik: Nee, nee en uhh nee. Ohh, was de reactie van de kinderarts en ze schrijft wat in haar status.

Vervolgens worden we naar huis gestuurd met een bel afspraak voor over 3wkn en de opdracht zo veel mogelijk foto's te maken..

Daar sta je dan, nooit verwacht om nog ongeruster naar buiten te komen als dat we erin gegaan waren en geen steek op geschoten als alleen maar de wetenschap dat het niet normaal is en ohja het kon ook wel eens een probleem met haar hartje zijn......ja of niks hoor maar goed dat kan je aan de buiten kant niet beoordelen.

Boos

Heel boos ben ik de volgende dag naar de huisarts gegaan en die zou ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk bij het AMC terecht konden voor een secound opinion. Ik wacht netjes af, en nog meer af, en ja geduldig als ik ben wacht ik nog meer af.

Tot we 1,5week verder zijn en ik besluit zelf het AMC eens te bellen......wat denk je? De huisarts heeft nog niet eens een verwijsbrief gestuurd!!! VERGETEN?? grrrrr.

Ik vind ook een email adres van de kinderafdeling van het AMC en besluit foto's van Suzannah op te sturen.....en dat trekt aandacht hoor! Kan niet zeggen dat ik er blij van word als hun ook vinden dat ik snel met haar moet komen maar goed ik had aandacht. Ik word gebelt en ze hebben een afspraak voor 26-11 a.s. maar dan moet ik wel even de huisarts bellen om de verwijzing in orde te maken.

Zo gezegt zo gedaan en ik word 15min later weer gebeld door het AMC. Ze hadden een verwijzing gekregen.....voor Megan ipv Suzannah! Ohhh kwaaier kon je me niet krijgen dus weer de huisarts gebeld en die heeft het toen als nog in orde gemaakt....

Jullie begrijpen dat ik moe ben tot op het bot maar ik heb de afspraak!

Nederlands zorgstelsel is echt onbegrijpelijk! We betalen de hoofdprijs maar je moet nog alles zelf regelen :-( Ik zou wel eens voor een keer willen dat het vanzelf zou gaan!

10 jaar geleden

Hoe is het gegaan in het ziekenhuis??

10 jaar geleden

Thanks nahsuusje!

10 jaar geleden

jeetje, ik zou als ik jou was en dit allemaal achter de rug is een officiele klacht richting huisarts maken! dit kan echt niet hoor! zowieso vergeten om te bellen en te verwijzen en dan ook nog eens op de verkeerde naam, ben je wel helemaal bewust met je werk bezig vraag je je dan af. Maar goed fijn dat jullie eindelijk er naar toe kunnen. Wel spannend als zij zelf ook zo reageren dat ze haar graag snel willen zien. Nog een paar dagen wachten, en hopelijk heb je dan wat meer duidelijkheid. Toitoitoit en ik zal een kaarsje voor jullie opsteken.