Snap
  • Baby
  • Nieuws
  • ouders
  • baby
  • babynamen

Wat zegt de naam van je baby over jou?

Het kiezen van een geschikte naam voor je baby is best moeilijk. Je kleine moet er voor de rest van zijn of haar leven mee doen. Er is nu gebleken dat een babynaam heel veel zegt over de persoonlijkheid van de ouders.

Een ongebruikelijke naam: Sommige ouders geven hun baby een hele aparte naam zoals Wind of Vlinder.  Volgens  Laura Wattenberg, auteur van The Baby Name Wizard, hunkeren deze ouders naar aandacht en willen hun kinderen  het liefst laten opvallen.  De bekende ouders uit Holllywood  hebben  hun kinderen bijzondere namen  gegegeven zoals Apple (Gwyneth Paltrow), Kal-El (Nicholas Cage), Pilot Inspektor (Jason Lee), Bear Blu (Alicia Silverstone) en Bluebell Madonna (Geri Halliwell)

De familienaam Ouders die hun kinderen vernoemen naar een gezinslid, zijn erg sentimenteel. Een kind vernoemen naar een familielid is nu wel uit de "mode" geraakt. In Hollywood zijn er toch nog een aantal ouders die hun kinderen hebben vernoemd naar een familielid. De dochter van Ryan Phillippe en Reese Witherspoon heet Ana, zij is vernoemd zijn oma. De dochter van  Brad Pitt en Angelina Jolie heet Vivienne Marcheline en haar middelste naam is afkomstig van haar schoonmoeder.

Bekende namen Sommige ouders vernoemen hun kinderen naar grootheden in de muziek- en filmindustrie.  Ouders die hun kinderen vernoemen  naar grootheden in de muziek- en filmindustrie zouden een gebrek hebben aan vertrouwen. Bekende voorbeelden zijn Monroe (Mariah Carey), Lennon (Liam Gallagher) en Coco (Courtney Cox).

De creatieve naam  Ouders die hun kinderen een creatieve naam geven zou wijzen op durf. Dit zijn de ouders die anders durven te zijn. Bekende voorbeelden zijn Zowie (Zoë) van David Bowie en Imam, Ryder (Rider) van Kate Hudson en Rocko (Rocco) van Johnny Knoxville.  Als je de naam uitspreekt dan lijkt het op een normale naam, maar in  schrift onderscheiden ze zich.

De ouderwetse naam Kinderen met conservatieve ouders krijgen meestal een ouderwetse naam. Ouderwetse namen zijn nu weer helemaal hip. Een voorbeeld van conservatieve namen zijn Jacobus, Hendrik, Joke en Cornelia . Je kind een conservatieve naam geven is helemaal niet saai, maar juist uniek.

De geografische namen Ouders die hun kind een geografische naam geven zijn meestal avontuurlijk aangelegd. Dit zijn meestal ouders die duidelijk willen maken dat ze wereldreizigers zijn.  Alicia Keys noemde haar zoon Egypt, Bono noemde zijn dochter Memphis en Victoria Bechkam en echtgenoot David noemden hun zoontje Brooklyn.

Wil jij meer weten over babynamen? Bekijk hier de blog over top 10 babynamen in 2011! 

12 jaar geleden

Ik vind de namen die sterren aan hun kinderen geven altijd een beetje raar. Doe mij maar een lekkere hollandse naam, daarvoor wonen we tenslotte in Nederland!