Snap
  • Baby
  • ouderschap
  • opvoeden
  • monuta
  • mamaplaatscollab
  • monutastories

Wat wil ik mijn dochter meegeven?

Wat wil ik Nova meegeven? Dat is een vraag die mij de laatste tijd enorm bezighoudt.

Wat wil ik Nova meegeven? Dat is een vraag die mij de laatste tijd enorm bezighoudt. Nova groeit op in een veilige, liefdevolle bubbel. Maar voed ik haar niet te soft op voor deze wereld? Wellicht een ‘dilemma’ waar meer ouders mee worstelen? Opvoeden is een hele verantwoordelijkheid en daardoor ben je als moeder (of vader) kwetsbaar. Wij proberen het soms plat te slaan en te kijken: wat willen we haar op lange termijn meegeven? En daar hebben we vervolgens houvast aan.

Snap

Onvoorwaardelijke liefde

Sinds ik Nova voor het eerst in mijn armen had na de geboorte was er ineens ontzettend veel liefde. Een mini mensje die volledig van ons afhankelijk is. WOW. Gaat alles goed? Is ze gezond? Is het eerste wat ik dacht. Ineens besef je hoe kwetsbaar het leven is. Het is niet vanzelfsprekend dat je mama en papa kan worden. Ik ben nog steeds enorm dankbaar dat wij dit mogen meemaken en dat ik jouw mama mag zijn Nova! Wat ik Nova op de eerste plaats wil meegeven is de onvoorwaardelijke liefde van haar ouders die ze heeft, voor altijd. Welke weg ze ook ingaat.

Snap

Leef met de dag en leef je dromen na

Door het ouderschap denk ik veel meer na over het leven. Hoe ik wil leven en wat ik haar mee wil geven in het leven. Leef met de dag, leef je dromen na, dat wil ik tegen haar zeggen. Maar in onze complexe wereld is dat soms best moeilijk ervaar ik zelf. De tijd gaat zo snel en voor je het weet ben je 30! (Jaja, ik heb vorige maand de 30 aangetikt!)… Toch een ‘dingetje’.

Niemand is perfect

Ik ben geen perfecte moeder, geen perfecte partner omdat niemand perfect is en dat juist goed is. We hebben allemaal onze imperfecties en dat is ook heel normaal. Als nieuwe ouders komt er zo veel op je af om te leren, doen en over na te denken. Dat kun je nu eenmaal niet allemaal perfect doen. Waar ik me op verkeken had? Alles wat je moet regelen, de praktische zaken zoals de kinderopvang bijvoorbeeld. Want voor je het weet sta je op een wachtlijst van een jaar! Maar er zijn ook dingen waar je liever niet aan denkt, wat ik tot nu toe ook voor mij uit heb geschoven maar wat superbelangrijk is om goed geregeld te hebben.

Zoals een uitvaartverzekering of het regelen van een voogd voor als er iets met ons gebeurt. Gelukkig hebben wij dat onlangs goed geregeld en hebben we weer een zorg minder.

Snap

Wees lief voor elkaar en jezelf

Ook een belangrijke waarde wat ik mee wil geven aan Nova is: wees lief voor elkaar, én voor jezelf. Volg je dromen en geniet elke dag! En jij als nieuwe mama, wees lief voor jezelf. Je hoeft niet alles perfect te doen, je bent prachtig zoals je bent en dat vindt jouw kindje ook!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Monuta . Je kunt je daar inlezen over een geschikte uitvaartverzekering voor jou en je gezin. Iets waar je liever niet over nadenkt, maar wat wel belangrijk is om goed geregeld te hebben, ook in de nieuwe situatie binnen jullie gezin. Wil je informatie? Dan kun je dat hier vinden.

2 jaar geleden

Mooi gschreven en een fotoshoot met het gezin staat ook op mijn to do, dit geeft de doorslag :)

2 jaar geleden

Het is eer verschrikkelijk nummer maar de tekst klopt als een us: Lees, alsof het je laatste dag is - dat wil ik mijn kinderen meegeven, en mijzelf aan blijven herinneren

2 jaar geleden

Wat ik zelf ook een belangrijk punt vind om mee te geven in de opvoeding is de verantwoordelijkheid nemen voor je keuzes. Iedere keuze heeft een gevolg… loop niet weg voor de gevolgen maar neem de verantwoordelijkheid waar nodig. Dat is iets wat ik momenteel in onze samenleving erg mis.

2 jaar geleden

Ik wil doorzettingsvermogen en eerlijkheid meegeven aan mijn kind