Snap
  • Baby
  • Voeding

Wat vinden jullie kinderen lekker?

Nino krijgt sinds hij 6 maanden is van alles te eten. Het is erg leuk om te zien wat hij lekker vind en wat niet. Op naar de volgende stap.

Nino is op zich redelijk makkelijk als het gaat om eten. Hij lust veel. 
Zoete dingen zijn denk ik wel zijn favoriet maar hij zegt ook geen nee tegen hartige dingen.

Fruithapjes gaan er goed in. Zijn mondje gaat steeds weer open. In het begin lustte hij geen banaan maar de bananen aversie is verdwenen en nu eet hij dat ook met liefde. Vandaag heb ik bakbanaan uitgeprobeerd en dat vond hij ook heerlijk. Ook hele stukken fruit gaan lekker in zijn mond. Met als grote favoriet toch wel sinaasappel. Zo een stukje zuigt hij helemaal leeg, tot dat er alleen nog maar een velletje overblijft.

Als tussendoortje krijgt Nino rijstwafels, beschuitjes, soepstengels, maispops en brood. Hij lust het allemaal wel. Brood vind hij pas sinds kort interessant maar nu eet hij zo een hele boterham op. Naja er valt ook veel op de grond of verkruimeld maar ik denk dat hij toch wel een halve boterham binnen krijgt uiteindelijk. Of ik er nu een laagje fruitpuree op doe of wat smeerkaas maakt hem weinig uit. Hij vind het allemaal lekker.

Met avondeten is Nino wel wat kieskeuriger. Hij heeft hier duidelijke voorkeuren. Dingen met aardappels en wortels hebben duidelijk zijn voorkeur. Waar hij rijst en quinoa echt niet lekker vind. Grappig is dat hij veel prakjes niet echt graag eet, terwijl wanneer ik hem stukjes van dezelfde groente geef hij deze wel lekker vind. 

Pure yoghurt lust Nino nog niet echt, maar yoghurt met een zoet smaakje zoals danoontjes of die speciale aardbei yoghurtjes voor baby's vind hij heerlijk.

Vanaf vandaag zijn we aan het proberen om van 5 flessen naar 4 flessen te gaan. Nino dronk opeens zijn flessen niet meer helemaal leeg. En omdat hij sinds 2 weken ook doorslaapt vonden wij dit wel een goed moment om te proberen naar een fles minder te gaan. Spannend, eens zien of dit gaat lukken.

Hier Nino's schema tot nu toe en zijn schema vanaf vandaag:

Schema 5 flessen:

07:00 fles 210+7 + 3 scheppen fijne granen pap

09:15 gepureerd fruit. Soms nog een stukje los fruit erbij (+ water of venkelthee)

11:00 fles 210+7

13:00 tussendoortje: boterham of beschuit (+ water of venkelthee)

15:00 fles 210+7

17:00 avondeten. Puree van het eten wat er net is + meestal nog een stuk losse groente (+water of venkelthee)

19:00 een klein hapje mee eten met papa en mama aan tafel en soms een yoghurt toetje

22:00 fles pap 210+8 scheppen goede nacht pap

Het eten van Nino vandaag:

07:00 fles 210+7 + 3 scheppen fijne granen pap

10:00 potje gepureerde aardbei 

12:00 fles 201+7 

14:00 Eén boterham met smeerkaas + twee stukjes sinaasappel + één stukje gebakken banaan

(de rest is nog in de toekomst maar dit is wat we hem nog gaan aanbieden vandaag)

17:00 fles 210+7 

19:00 puree van aardappels, bloemkool, koolrabi en kaas + stukje aardappel en een gestoomd blaadje witlof + bakje aardbei yoghurt van Nestlé 

22:00 fles pap 210+8 scheppen goede nacht pap 

Tot nu toe gaat het erg goed. Hij heeft nog niet gezeurd dat er opeens 5 uur tussen zijn flessen zat in plaats van 4 uur. Hij heeft zijn buikje vol en rond gegeten met het tussendoortje dus het lijkt nog geen problemen op te leveren. Hopelijk blijft het zo makkelijk gaan.

Wat vinden jullie kinderen lekker? Hoe is het bij jullie gegaan de overgang naar minder flessen?

9 jaar geleden

Bij onze dame ging het eigenlijk ook heel geleidelijk, op een gegeven moment at of dronk ze iets gewoon niet meer en dus hebben we er een fles afgehaald. Haar schema lijkt redelijk op dat van Nino, alleen krijgt ze een fles minder en dan 180. We zijn pas begonnen met yoghurt, dat levert nogal eens komische gezichten op haha, Brood en fruit gaat er goed in, groentes de ene dag beter dan de andere. Quinoa was hier inderdaad ook echt geen succes, wortels en doperwten dan weer wel. Ik vind het vaak lastig om te bepalen wat ze nodig heeft, de meeste voedingsschema's geven aan dat ze meer zou mogen hebben, maar ja... dat eet ze niet. Wanneer ik haar 30ml extra geef in de fles omdat ze eerder ontevreden leek na de fles, laat ze, jawel, exact 30ml staan. Dus probeer ik maar naar mijn meisje te kijken en een tussenweg te vinden.. Ze is heel vrolijk, bewegelijk en heeft een flink koppie, dus ik ga er maar van uit dat het wel goed zit ;)