Snap
  • Baby
  • zwanger
  • #kinderen
  • #moeder
  • #verliefd

Wat is de ideale leeftijd om moeder te worden?

Volgens wetenschappers is de ideale leeftijd om moeder te worden de leeftijd van 34 jaar. Dit omdat vrouwen dan het meest stabiel en gezond worden geschat. Hierin kan me deels inleven. Er is namelijk een mogelijkheid dat mijn leven over 10 jaar er stabieler uit ziet dan op dit moment.

Toch geloof ik zelf dat er geen ideale leeftijd is om moeder te worden. Natuurlijk kan het tijdstip in sommige gevallen beter, maar zoals vele ouders weten is een zwangerschap niet altijd gepland. Wij hadden een grote kinderwens maar helaas ging er lange tijd over heen voordat deze wens uit kwam. 

Ik was destijds 21 en heb dan ook regelmatig aan moeten horen of ik het niet jammer vond van mijn jeugd. Het hele proces begon eigenlijk weer opnieuw en deed me terug flitsen naar het moment dat ik ging trouwen op mijn net 20e. Dat was toch wel een hele grote misstap. Hoe kon ik immers toen al weten dat Hij de ware was.

Mensen hebben altijd overal meningen over en het grootse gros van onze bevolking heeft vaak niet het fatsoen om deze gewoon voor zich te houden. Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat het helemaal geen invloed op mij heeft, maar dan zou ik liegen. Natuurlijk heeft zoiets invloed. Het maakt je onzeker en je krijgt de twijfels of het geen wat je doet wel normaal is. Maar die laatste vraag maakt weer duidelijk dat we eigenlijk toch allemaal in deze wereld ons druk maken om wat andere vinden. De keuze om te trouwen was de beste keuze uit mijn leven. Dankbaar ben ik voor mijn man en wat zijn we zielsgelukkig met onze dochter Sophie. Al ben ik nog maar 22, vanaf het moment dat Sophie werd geboren werd ik ook geboren als moeder. En nee ik wist niets van babyvoeding, kruikjes, huiltjes, maar had ik dit wel geweten als ik op mijn 34e voor het eerst moeder werd. ?

Ik weet dat situaties in sommige gevallen beter kunnen, een kind verdiend een stabiele basis, een fijn huis, goede verzorging en vooral heel veel liefde. Maar een ideale leeftijd daar geloof ik niet in.

Hoe jong was jij toen je moeder werd en zou je het achteraf langer hebben gewacht of zou je het zo weer over doen ?  ☺️ 

4 jaar geleden

Ik ben 34 en net een weekje moeder, ik had vroeger een ideaalbeeld van rond de 24e de eerste en 27 de 2e........helaas ging het allemaal niet zo makkelijk als ik had gepland . Nu dolgelukkig met mijn kleine frummeltje maar had haar toch wel graag 10 jaar geleden al in mijn armen gehad!

4 jaar geleden

Ik was 25 en 29, ik vind het fantastisch dat ze er zijn. Ik had alleen een advies om voor mijn 30ste mijn kinderwens in te vullen omdat ik mogelijk kans zou kunnen hebben op een tumor in de eierstokken. Nu jaren later blijkt die kans niet verhoogd is. Ik ben blij met mn meisjes maar als ik toen geen druk had gehad dan had ik misschien nog even gewacht maar heb er zeker geen spijt van.

4 jaar geleden

Ik was 32 toen mijn dochter werd geboren. Toen ik 30 was, voelde ik opeens heel sterk ik wil een kindje. Tot die tijd wist ik ooit, maar die biologische klok was er nog niet. Ik heb dus gewacht tot ik in elke vezel van mijn lijf voelde dat het tijd was. Ik denk trouwens dat er geen ideale leeftijd is. Zodra jouw kindje gemaakt wordt, is het de perfecte leeftijd, namelijk enkel op dat moment wordt precies dat kindje gemaakt en ieder kindje is precies goed.

4 jaar geleden

Ik was 24 en vond dat een prima leeftijd. Ik geloof ook niet zo in een ideale leeftijd. Een goede leeftijd voor.mij is het moment waarop je het zelf wilt. Of dat nou 20 of 40 is.