Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama

Wat doe jij?

Het is geen verrassing; wij moeders willen steeds bewuster leven, ook als het gaat om het milieu. En daar mogen we best trots op zijn! We willen helpen om de aarde te beschermen en zo te zorgen voor ons nageslacht. Maar wat doen we nu precies hiervoor? En wat kunnen we nog meer doen? Ontdek het hier.

1: Afval scheiden

Tja, eentje die we natuurlijk allemaal kennen. Het is al aardig in ons leven ingebakken. We scheiden groente, papier, plastic, glas en textiel. Het is ook een kleine moeite. Zeker nu er allerlei handige producten op de markt komen die het scheiden makkelijk maken, zoals handige prullenbakken met diverse vakken.

2: Besparen

Korter douchen, kranen niet laten lopen, licht uit en kachels lager. Gedurende de dag maken wij allemaal kleine beslissinkjes die bijdragen aan een beter milieu. En niet alleen dat, je geeft daarmee ook een goed voorbeeld aan je kinderen.

3: Plastic tasjes

Ok, we moeten er nu voor betalen waardoor de keuze voor ons makkelijker is gemaakt, maar wie maakt hier een probleem van? We hebben een eigen boodschappen tas mee naar de winkel, dat is net zo makkelijk. En wat een berg plastic zal dit schelen!

4: Recyclen

Weggooien doen we allang niet meer zomaar. We stellen ons steeds de vraag: “Kan iemand er nog gebruik van maken?” Vaak brengen we spullen naar een tweedehands winkel of schenken het aan een goed doel. Onze textiel brengen we naar een textiel bak en op recycle punten brengen we onze batterijen en apparaten die we weg doen.

5: Zonnepanelen

Je ziet ze steeds meer op de daken verschijnen; zonnepanelen. Geweldig dat steeds meer mensen er voor kiezen om voor hun eigen energie te zorgen. Ok, wij zijn het met je eens, lelijk is het wel op je eigen dak. Maar toch, het bespaart energie, draagt bij aan een beter milieu en scheelt je ook nog eens geld. Een slimme keuze als je het ons vraagt.

Wij moeders kunnen samen echt verschil maken! Welke van bovenstaande doe jij wel en welke niet? We zijn benieuwd.

7 jaar geleden

Ik ben niet zo van het recyclen enzo maar neem wel altijd een eigen tas mee naar de winkel, is toch weer een beetje recyclen toch?

7 jaar geleden

Super goed! Wij doen dit ook allemaal :-)

7 jaar geleden

Ik zou thuis heel graag zonnepanelen willen. Dit zou echt super zijn en schelen in de kosten en het is natuurlijk erg goed voor het milieu.

7 jaar geleden

Afval scheiden en plastic tasjes hergebruiken doen wij altijd thuis! Vind het zonde om een tasje na een keer weg te gooien terwijl je die makkelijk opnieuw kan gebruiken!