Snap
  • Baby
  • verloskundige
  • echo
  • Zwanger?

Was ik Snel zwanger?

Ja ik dacht zelf echt in een langdurig traject te komen. In het ziekenhuis op de endometriose poli werd er namelijk gezegd ‘ we zien je over 12 maanden, wanneer je niet zelf zwanger raakt’. Shit, dat wil ik niet! Ik kocht dan ook direct ovulatie testen en plaste iedere ochtend over zo’n stom staafje. Ik had niet echt het idee dat het zijn werk deed, stuurde zelfs nog een mail naar het bedrijf dat het niks deed.

Ik werd ‘gewoon’ ongesteld. Althans dat dacht ik.. maar het bleef bij 3 dagen minimaal bloed en niet zoals ik gewend was. Wel had ik gewoon krampen in mijn buik, dus dacht ik dat ik echt ongesteld was. Toch deed ik een test, die ik nog had liggen, negatief. (Shit) het gevoel liet me niet los, dus een dag later deed ik nog een keer een test, ditmaal was er een heel heel licht streepje te zien. Ik dacht nog steeds, nee dit kan niet.. maar toen ik de test in een besloten groep zetten en vroeg of dit zwanger was, reageerde er wel 15 mensen met ja!! Zeker weten.. waaattt??? Ben ik zwanger? En dit zonder hulp? Hoe dan? 

Ik wilde het dit keer op een leuke manier aan mijn vriend vertellen dus ik kocht 2 rompertjes en sokjes en gaf dit aan hem met een kaartje. Want we hadden net een nieuw huis gekocht en het overige kamertje moest dus direct in gebruik genomen worden! Gelukkig was hij dit keer wel heel blij en bleef de ‘ mijn leven ja voorbij’ opmerking uit.

Ik had in het ziekenhuis te horen gekregen dat de kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap groot is na een recente operatie, dus ik belde direct de verloskundige voor een vroege echo. Met 6 weken hadden we de afspraak. Tijdens de afspraak bekeek ze mijn buik met een echo apparaat, maar ze zag niets. Ik moest naar de wc en plassen in een potje voor nog een zwangerschapstest, ja hallo? Ik ben toch zeker wel echt zwanger. Ik begon te beven als een rietje, want ik dacht shit het zal toch niet he. We waren net geregistreerd partners geworden en onze familie zat op ons te wachten met een lunch. Ik kon toch niet met slecht nieuws komen? 

1 jaar geleden

❤️