Snap
  • Baby
  • Babyspullen
  • baby
  • Bed
  • beddengoed

Wakker liggen van een babybedje

Geen idee of mede-moeders dit herkennen, maar ik had veel last van babybed-stress. Een bedje, dat was nog te doen (lees: een lieve vader die het maakte naar mijn wensen). Maar dan het beddengoed...aaarrggghh!

 Vol goede moed ging ik websites afspeuren naar aankleding voor het allemachtig prachtige ledikantje. De kleuren en de stijl wist ik al: grijs met een heftige accentkleur, liefst robuust van ontwerp, Scandinavisch qua gevoel.

 Maar toen kwam het ergste: de ontdekking dat je lakens hebt in verschillende afmetingen voor hetzelfde type bed, dekens in fleece, wol, katoen, jersey, dubbel- en enkellaags, gebreid en gevoerd. En dan nog dekbedden met synthetisch spul of dons en dat óók nog eens in ik-weet-niet-hoeveel maten! Grote verwarring... en ik zeg het je: zwangere vrouwen kun je beter niet al te veel in verwarring brengen, je weet namelijk maar nooit wat er dán kan gebeuren.

 

Perfect advies

 Een rol koekjes later was de eerstvolgende logische stap een vriendin-met-ervaring bellen om hulp te vragen. Zij gaf me het perfecte advies om niet vooraf 4 dekens te kopen (zoals zij deed), maar één deken en twee lakentjes. En dan later te zien wat je eventueel nog nodig hebt. De grootste opluchting kwam toen ze zei: "joh, die maten maken geen reet uit, sowieso maak je in het begin maar de helft van het bedje op". Ik gelukkig.  

 Toen belde mijn schoonzus. Of ik slaapzakjes kon gebruiken, die deed ze anders weg. Ja hoor, kom maar door, dacht ik. Maar mag een baby in een slaapzak ook onder een deken liggen? Ik vroeg het haar. "Tsja", zei ze, "Ligt er een beetje aan hoe warm het is. Maar géén dekbed gebruiken, dat mag pas vanaf twee jaar. En als je onzeker bent, check of het nekje zweterig voelt. Dan heeft de baby het te warm." Goeie tip! 

 

Checklist

 Pfff... okee. Dus ik kocht: twee lakentjes, twee dekens (1 wol, 1 katoen) en twee hoeslakens (die voor de verandering allemaal dezelfde maat hadden). De slaapzakken kreeg ik, dus dan zou ik wel zien. Ik had mijn uitzet, hoera!

 Voor andere zwangere vrouwen met ledikantjesstress nog even de opties:

1) zomer: een lakentje en een katoenen dekentje 2) zomer: je baby in een dunne slaapzak, eventueel een lakentje/ katoenen dekentje als 't nodig is 3) hoogzomer: alleen een laken of helemaal niets 4) winter: lakentje en een wollen dekentje 5) winter: dikke slaapzak (Hema heeft fijne dikke met afritsbare mouwen) 6) ook een tip: koop een klein dekbedovertrekje en doe daar je babydeken in. Scheelt een hoop gehannes bij het bed opmaken! Wel even de maten checken ;-)

 

Prénatal heeft op zijn website mooi en duidelijk uitgelegd hoe je een babybedje moet opmaken, inclusief plaatjes.

 

Geïnteresseerd in uniek baby-beddengoed? Bij TiS Lifestyle krijg je van 18 tot en met 25 juni  15% korting op alle baby-beddengoed!

 

http://www.tislifestyle.com/productgroep/baby-bedtime

 

Bij je bestelling vul je deze kortingscode in: MOOI BEDJE

 

Succes met uitzoeken!