Snap

Waarom kan dat kind het wel en mijn kind niet?

Een angst die eigenlijk geen angst (mag) kan zijn.

Ja een vreemde titel... maar stiekem de waarheid.

Onze dochter werd geboren met 2,5 maand prematuuriteit en dit brengt mee dat kinderen iets trager ontwikkelen, wel , eigenlijk ontwikkelen ze normaal.

Eris is nu 8 maand maar word in het centrum voor speciale ontwikkelings stoornissen bekeken als 5,5 maand oud.

Persoonlijk heb ik een bloedhekel aan dat mensen Eris anders bekijken en zeggen 'ja ze is prematuur he' en 'oh kan ze het nog niet?' En 'mischien moet je het laten nakijken of er iets mis is'

Deze zinnen maken mij misselijk , fisiek als mentaal. Toen ze geboren was , was het dokter hier , dokter daar , na alle testen bleek ... dat ze gewoon perfect gezond is!? Ondanks dat de dokters toch bepaalde dingen hadden verwacht, toch zeker in de toestand dat ze geboren was.

Nu is het zo dat ik me zo heb ingeprent dat Ik niet wil dat Eris anders behandeld word , ze is een normaal kindje en zo moet ze ook behandeld en gezien worden. Soms doen mensen alsof ze ziek is ? Neen , ze is gewoon te vroeg geboren , ze is niet fragille , ze kan gewoon spelen als andere kinderen.

Nu sinds een weekje heeft ze het wel wat moeilijk , ze wilt zo graag kruipen , haar hoofdje wilt het maar haar lichaam gaat maar niet mee en dan kan ze zo boos worden... nooit gedacht dat een 8maand oude baby zo gefrustreerd kan raken door 'iets niet te kunnen' natuurlijk ziet ze alles van de kindjes van de creche dus wilt ze ook alles kunnen.

En dan zie ik andere mama's met hun kindjes van dezelfde leeftijd op social media en die kindjes kunnen gewoon al zitten en kruipen en Eris niet. En ik heb altijd vanaf ze was geboren gezegt 'mijn kind is niet anders , mijn kind is normaal' maar .... mischien moet ik haar op sommige vlakken wel zien als 'nog steeds die kleine prematuur' ?

Het breekt wel je hart als je ziet dat je kindje iets zo graag wilt en het niet lukt. Tijd brengt raad en ze probeert het te kunnen en dat is uiteindelijk wat telt!