Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Uit elkaar gegroeide vriendinnen?

Een vriendin van mij en ik zijn ongeveer tegelijk zwanger geraakt. Ik had een modelzwangerschap, zij alleen maar problemen. Nu hebben we gelukkig allebei twee gezonde meisjes maar heb ik het idee dat ondanks dat we in dezelfde levensfase zitten, we uit elkaar groeien. Dit doordat we onze meiden allebei een heel andere opvoeding geven.

Een vriendin van mij en ik zijn ongeveer tegelijk zwanger geraakt. Ik had een modelzwangerschap, zij alleen maar problemen. Nu hebben we gelukkig allebei twee gezonde meisjes maar heb ik het idee dat, ondanks dat we in dezelfde levensfase zitten, we uit elkaar groeien. Dit doordat we onze meiden allebei een heel andere opvoeding geven.

Jip krijgt van vriendlief en mij gezond eten. Het liefs zoveel mogelijk zelfgemaakt en we leren haar al zo veel mogelijk verschillende smaken kennen. Komkommer, tomaat, nectarine, aardbei, druif.. Alles vindt ze lekker. En wat ze proeft, is gezond. 

Dan nu vriendin M. Haar dochter eet al ijs, vlees van de bbq, wit stokbrood, mars, drinkt frisdrank.. Laatst vertelde ze trots dat haar dochter al patat lust. Ik kan daar met mn hoofd echt niet bij. Ben ik nu ouderwets? En moet ik er iets van zeggen? Ik heb al een paar keer voorzichtig geprobeerd het onderwerp aan te snijden maar ze reageert elke keer heel bot en het is net alsof ze het niet wil horen.  Tuurlijk, het is haar kind, dus ook haar opvoeding, maar ik vraag me af of ze zich wel realiseert hoe ongezond al dat vette, gesuikerde eten voor haar baby is. Temeer ook omdat ze zelf ook niet de lichtste is.. 

Hebben jullie tips?

10 jaar geleden

Nou, onze dochters zijn nog maar 8.5 maanden en zes weken jonger. Vandaar.. En het is niet alleen dat hoor. Het is eigenlijk een opeenstapeling van dingen. En ik zeg ook niet dat Jip nooit eens iets ongezonds zal krijgen. Maar voor een kindje van zes maanden..? En ik weet, het is haar kind maar toch..

10 jaar geleden

Ga bij jezelf eens na of jullie 'vriendschap' wel te maken moet hebben met 'andere kijk op opvoeding'... waarom waren jullie vroeger bevriend? omdat jullie bijvoorbeeld dezelfde kledingsmaak hadden en of hetzelfde jurkje droegen? ....naar mijn mening heeft 'vriendschap' niets met 'manieren van opvoeding' te maken....misschien kan je kijken of jullie samen/ misschien zonder de kinderen een leuke vriendschap kunnen hebben...

10 jaar geleden

Soms groei je gewoon uit elkaar. Soms ook niet. Lijkt me weinig met voeding te maken hebben. Een van mijn vrienden voedt zijn kinderen kompleet anders op. Ik heb daar mijn mening over en die hou ik voor me. We zien elkaar niet vaak. Maar we vergeten elkaar nooit. Het leven met name vriendschaooen lopen zoals ze lopen. Ik was al jaren ziek mijn ex liet me hierom in de steek. En mijn beste vriendin, waar ik alles voor gedaan heb is 4,5 jaar niet geweest. Geen spontaan belletje geen bezoek, gedn kaartje. Niets! Toen heb ok haar gemaild dst ik naar 4,5 jaar het initiatief bij haar legde. Na 4 maanden kreeg ik een reactie dat ze totaal knock out was van dit bericht en alle contact verbrak. Ik vroeg eigenlijk alleen maar neem jij eens de moeite. Dus zo veel was ik waard. Opgeruimd staat netjes! Mij kostte het heel veel moeite om contacten te houden. Dan stop ik toch lekker mijn energie in die vriend die zijn kinderen kompleet anders opvoedt

10 jaar geleden

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat je om zoiets uit elkaar groeit. Wat zij aan haar kind te eten geeft is haar zaak en andersom. Zolang ze het niet aan jouw kind geeft? En het meisje krijgt waarschijnlijk thuis ook wel de schijf van vijf binnen, maar op een feestje, visite of BBQ zal ze misschien wat minder streng met de regels o gaan...