Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

voorstellen

Bovenal ook heel lief zijn voor elkaar. Je kan het moeilijk voorstellen maar het is echt zo.

Oke, ik moet toegeven blogs schrijven is niet mijn sterkste kant.

maar eigenlijk wel een hele leuke manier om even stil te staan bij alles wat er in je leven gebeurt. want het is toch 1 van de meest gehoorde uitspraken. vergeet niet te genieten!

Nou en dat doet deze alleenstaande mama van 24 jaar dan ook volop van het moederschap. en ja natuurlijk heb ik ook me momenten dat ik t liefst de haren uit me kop  trek en echt even niet meer weet wat ik aan moet met een kleuter en een onwijs ondeugende dreumes.

Na een erg heftige periode staan we aan het begin van een tijd die aanbreekt dat wij in rustigere vaarwater terecht komen. Nogal persoonlijk en eigenlijk vind ik het best lastig om het er altijd over te hebben maar wij zijn gevlucht voor mijn exman.

We hebben afgelopen 9 maanden in diverse opvangcentra's in nederland gezeten en hebben sinds kort ons eigen huis gekregen weer. Natuurlijk is dit fantastisch en begint de rust weer terug te keren maar ook een heel hoop gedoe, ik ben namelijk met alleen de paspoorten en wat kleding van huis weg gegaan.

Langzaam aan dankzij een fantastische regeling hier in de gemeente (mag ook wel eens gezegd worden) hebben we een huisje gekregen en een klein beetje geld om wat in te richten.. helaas is dit nooit toereikend om alles weer te kopen (en nee zelfs niet op marktplaats) maar god wat ben ik dankbaar dat we weer een thuis hebben weten te creeeren.

Zoals ik al eerder zei heb ik dus twee zoons, eentje van 4 jaar en de jongste van 15 maanden.

de oudste gaat dus sinds dit schooljaar naar de basisschool en tuurlijk heb je het van horen zeggen, maar wat worden ze dan toch snel wijs! heerlijk om je "kleine" mannetje te zien ontwikkelen en onwijs groeien. de eerste vriendjes van school en de mooie werkjes die ze mee krijgen van school.

Dan hebben we ook nog de jongste een ondernemend mannetje met een karaktertje... het is er eentje die zich absoluut niet op zijn kop laat zitten en zich dan ook kranig houd naast zijn grote broer.... nee hoor die 2 zijn op en top broers met de nodige stoeipartijtjes en ruzies erbij maar naast dat kunnen ze bovenal ook heel lief zijn voor elkaar.

Ik verbaas me iedere keer weer over het feit hoe dicht haat en liefde bij elkaar ligt bij die 2 ;)

eigenlijk kan ik niets anders dan concluderen dat ik een ontzettende trotse mama ben!