Snap
 • Baby
 • Voeding
 • borstvoeding

Voordelen van borstvoeding geven

Voordat ik bevallen was van mijn dochtertje hoorde ik moeders vaak zeggen dat flesvoeding geven veel makkelijk is dan borstvoeding geven. Toen ik eenmaal bevallen was en borstvoeding ging geven kwam ik er al snel achter dat borstvoeding geven veel makkelijk is. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik thuis werk dus niet hoefde te kolven. Ik heb wel een paar keer gekolft zodat papa haar ook kon voeden.

Ik wil graag mijn mening over de voordelen van borstvoeding geven met jullie delen.

 • Het is goed voor je kindje, denk aan betere weerstand etc.
 • Borstvoeding is altijd op de juiste temperatuur
 • Geen discussies over wie de voeding gaat geven
 • Je hoeft niet naar de winkel om een pak flesvoeding te kopen
 • Je hoeft 's nachts niet naar beneden om een fles klaar te maken
 • Je hebt het altijd bij je dus je kan niks vergeten om te voeden als je de deur uit gaat
 • Als je de deur uit gaat hoef je geen fles en voeding mee te slepen
 • Je hoeft buiten de deur b.v. geen restaurant op te zoeken om de voeding op te warmen
 • Je hoeft geen flessen schoon te maken en te steriliseren
Zo kan ik nog wel even door gaan. Graag hoor ik jullie voordelen ook zodat zwangere vrouwen eerder en vaker weer voor borstvoeding kiezen.

Begrijp mij niet verkeerd ik vind flesvoeding geen taboe, maar ik vind wel dat er tegenwoordig te makkelijk over gedacht word. Ik begrijp uiteraad als borstvoeding niet lukt door b.v. te weinig melk aanmaak door de borsten dat je wel flesvoeding moet geven. Je hebt het dan wel geprobeerd.

Ik heb mijn dochter zelf een half jaar borstvoeding gegeven. Tot ze niet meer wou. Ik ben trots op mijzelf, omdat ik ondanks erge tepelkloven toch heb door gezet. Iedereen zei toen tegen mij "stop er mee ga over op flesvoeding als het zo'n zeer doet", maar ik wou gewoon het beste voor mijn kindje en toen de tepelkloven weg waren ging het harstikke goed. Nou wil ik zwangere vrouwen niet afschrikken doordat ik tepelkloven heb gehad, mij is de eerste dagen na mijn bevalling niet goed uitgelegt hoe ik mijn dochter moest aanleggen.

Iedereen moet natuurlijk zelf weten of ze borstvoeding gaan geven of flesvoeding. Mijn doel van deze blog is om moeders te stimuleren om borstvoeding te gaan geven, omdat het gewoon het beste voor je kindje is! (op de uitzonderingen na b.v. door medicijn gebruik).

11 jaar geleden

nog een paar voordelen; - zowel moeder als dochter minder kans op borstkanker ) - kindje minder kans op verschillende vormen van kinderkanker - baarmoeder krimpt beter na de bevalling - kindje heeft minder kans op diabetes etc etc http://www.borstvoeding.com/voorjebegint/motivatie/101reden.html