Snap

Voor iedere zwangere vrouw een passende beha.

Het is een vreemde gewaarwording. Je bent zwanger en ineens… “Jeetje waar komen die ongelooflijk grote borsten vandaan??!!” Natuurlijk voelt die nieuwe D, E, F-cup of misschien wel J, K of L-cup vreemd aan, maar bedenk dat het heel gewoon is dat je in deze periode zomaar 3 cupmaten (of meer) groeit!

Bezoek een online speciaalzaak voor je zwangerschapslingerie. Bij “Lingerie voor twee.nl” vind je een uitgebreide collectie met veel grote-maten lingerie. Vrijwel alle modellen uit onze collectie gaan t/m een H-cup en een groot deel van de collectie gaat door t/m een K-cup en enkele modellen en een L en M-cup. Gewoon omdat er veel vraag naar is!

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zwangerschaps- en voedingsbeha (verkrijgbaar van cup 70B t/m 95K)? Persoonlijk vind ik de "Eclipse" van HOTmilk het prettigste model voor vrouwen met een grote cupmaat. Deze beha heeft geen beugel, maar biedt misschien nog wel meer steun dan onze beugelbeha’s!

 

[caption id="attachment_13533" align="aligncenter" width="500" caption="HOTmilk Eclipse"][/caption]

 

Top-modellen voor een grote cupmaat. Als je een grotere cupmaat hebt dan heb je andere behoeften dan een vrouw met een kleinere cupmaat. Het fijnst zitten de zogenaamde “full-cup”-beha met een A-frame. Deze zijn wat hoger gesloten en bieden ook steun bovenop de borst, waardoor je borsten mooi op hun plek blijven zitten. Of misschien kies je toch liever voor een beugelbeha, gewoon omdat je dat zo gewend bent? De beugelbeha’s van Cache Coeur, HOTmilk en Cake Lingerie hebben een extra flexibele beugel, die niet beklemmend, maar wel ondersteunend aanvoelt.

Kleine cupmaat Lees je dit verhaal en denk je… “Ja, maar ik heb een A of B-cup”. Natuurlijk groeit niet iedere vrouw hetzelfde. Er zijn behoorlijk wat vrouwen, waarvan de borsten tijdens de zwangerschap maar weinig of niet groeien. In dit geval kies je voor een mooie beha met een wat lager uitgesneden cuplijn of voor een voorgevormde zwangerschapsbeha om de verhoudingen weer mooi in balans te brengen. Kun je niet slagen voor een zwangerschapsbeha in een A-cup, kies dan voor een beha in een kleinere omvangmaat in een B-cup (dus bijvoorbeeld maat 75B in plaats van maat 80A) en plaats een beha-extender tussen de sluiting van de beha. Op deze manier creëer je zelf een fijne beha in een A-cup.

 

Wil jij weten wat jouw nieuwe maat is? Lees dan nog even mijn blog van vorige week “Je maat(je)” of raadpleeg onze maatwijzer.

Ik wens jullie allemaal een gezond 2012 met veel geluk voor ’t hele (toekomstige) gezin!

Marcella Ladiges

11 jaar geleden

Hoi Marcella, bedankt voor alle handige tips hier op Mamaplaats! Vaak wordt er niet gesproken over dit soort onderwerpen, terwijl het toch heel belangrijk is dat een beha goed zit. Zijn er nog mensen die vragen hebben voor Marcella? Stel ze hier en Marcella zal jullie zo goed als mogelijk adviseren!