Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

voor het eerst een traan zien bij me meisje

Voor het eerst zag ik een traan bij mijn meisje toen ik haar kamertje in kwam

heel de dag is ze al vervelend steeds huilen. Niet in de box of het bedje willen liggen maar alleen bij mij. Oke kom dan maar lekker kroelen en knuffelen dat vind ik toch ook heerlijk. Maar ze zal toch ook echt een keer moeten gaan slapen. Dus leg ik haar in der bedje. En huilen wat ze doet na iedere 5 min ga ik even bij haar kijken, geef haar een knuffel en een kus en loop weer weg. Maar dat  20 minuten gedaan te hebben kom ik weer haar kamertje in en wat zie ik heel haar wangetjes onder  de tranen. Wat voel ik me slecht mijn meisje huilt met echte tranen. Dan  til ik haar uit haar bedje en laat ik haar slapen in mijn armen voor deze keer dan.

9 jaar geleden

Ik denk ook wel dat het altijd vervelend en zielig zal blijven. Ik probeer ze ook altijd weg te nemen maar heel soms kan dat niet

9 jaar geleden

Overdag slaapt ze in de box of bij me op de bank heerlijk vind ik dat. En kan niet steeds naar boven lopen. Ik kan haar helaas niet heel de dag bij me dragen al zou ik dat wel willen.

9 jaar geleden

Eerste tranen, ja die zijn echt niet leuk! Nu nog hoor als ze tranen krijgt is het voor mijn gevoel menes, en dan doe ik er alles aan om ze weg te nemen. Van samen dansen, wiegen, spelen en gelukkig werkt het vaak wel.

9 jaar geleden

Lastig he die tranen, en dan ben je er "zelf nog schuldig aan". Wist je dat je je meisje op deze leeftijd nog niet kan verwennen door te veel knuffelen :) gewoon doen wat je gevoel zegt en bij je pakken. We hebben ons zoontje heel lang dicht bij ons laten slapen. Ook overdag. Hij sliep gewoon in de wandelwagen of de box. Als hij echt niet kon slapen mocht hij gewoon bij ons in slaap vallen tot hij echt diep sliep en dan legde we hem lekker in de box of wandelwagen. Heel af en toe als hij niet in slaap komt dan doen we het nog wel eens. Wel moet ik erbij vertellen dat zijn ledikantje boven staat dus was het overdag en ook met een keizesnee wel fijn om hem beneden te hebben, dan was ik er zo bij. Ik weet niet of je al een draagdoek of zak hebt maar dat is ook wel handig en kun je ook makkelijk lopen en wiegen. Ik heb me in de eerste week een keer vergist, ons mannetje huilde en huilde maar we wisten niet waarom, bleek zijn luiertje niet goed gezeten te hebben dus hij had een halve nacht een natte pyama gehad. Was ook niet leuk.