Snap
  • Baby

Voor het eerst babyzwemmen

Gisteren zijn we voor het eerst met onze kleine man gaan babyzwemmen. Dit is echt heel erg leuk, alleen was het schrikken dat hij blauw werd

Gisteren zijn we voor het eerst met onze kleine man gaan babyzwemmen. Dit is echt heel erg leuk (en dat vond hij ook). Lekker spetteren in het warme water en proberen te drijven. Alleen na 25 minuten werden zijn handjes blauw van de kou. Dat is schrikken. We zijn natuurlijk meteen het water uit gegaan en hebben hem afgedroogd en opgewarmd. Gelukkig ging het snel beter. Misschien is een half uur in het water toch nog een beetje lang voor een baby van 8 weken.

8 jaar geleden

Hoi Hanneke, Ik werk als zwemdocent en babyzwemmen is mijn specialisatie. Wat je zelf al aangeeft. 30 min met jonge baby's is best lang. We geven warmte af aan de omgeving en dus ook aan het water. Een lichaampje als dat van een baby weer opwarmen kost veel energie. Je kunt het snel doen door wat warme voeding te geven. Dan verwarm je van binnenuit. Mijn advies is dan ook, ga lekker zwemmen maar let goed op je kindje. Het geeft zelf aan wanneer het genoeg is. Wij hebben Baby Quality Time. Dat is voor baby's vanaf 7 weken. Dat kan prima omdat er continue controle is en alle omstandigheden qua geluid, tocht en temperatuur perfect zijn. Een echt baby les met liedjes en oefeningen is leuk vanaf een maand of 4. Omdat je dan wat langer in het water kunt zijn heb je ook waar voor je geld. Samen de heerlijke waterwereld verkennen is erg leuk en raad ik zeker aan. Heel veel spetterplezier maar blijf alert.

9 jaar geleden

Het water was opgewarmd tot 32 graden speciaal voor het babyzwemmen. Dus dat is normaliter prima. Ik kan gewoon babyzwemmen (gratis, naja inclusief bij abonnement) bij mijn eigen sportclub. Dat is dus allemaal prima geregeld.

9 jaar geleden

Het water was opgewarmd tot 32 graden speciaal voor het babyzwemmen. Dus dat is normaliter prima. Ik kan gewoon babyzwemmen (gratis, naja inclusief bij abonnement) bij mijn eigen sportclub. Dat is dus allemaal prima geregeld.

9 jaar geleden

Is het in een "gewoon" zwembad? Dan zou ik aanraden om naar een suptropisch zwembad te gaan (dat is dan wel op eigen gelegenheid) de kinderbadjes zijn daar over het algemeen veel warmer (ongeveer 32 graden!). Met onze oudste ook babyzwemmen gedaan. Ik vond het belachelijk duur en weinig waar voor het geld. Van het half uur werd er maar 10 minuten iets gedaan, de rest was eigen gelegenheid. Zelf gaan zwemmen is voor ons goedkoper (en warmer en we kunnen langer spelen). Ook was het water bij ons erg koud bij babyzwemmen, daarom gaan we nu ongeveer iedere twee weken naar een subtropisch zwembad waar het lekker warm is!