Snap
  • Baby
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • #tweedekindje
  • sterrenkijker
  • tweedekindje

Voor de 2e keer bevallen.

Mijn 2e kindje werd geboren.

JAAAA daar gaan we weer. Het begon op Jayden zijn 1e verjaardag 18 september 2019 na het avond eten rond 18:30 voelde ik mijn eerste (voor)weeën ze waren nog goed te doen. Echt de eerste krampen zeg maar. Niels zou die avond/nacht gaan werken en ik heb ook gezegd ga maar ik bel je wel als het echt zo ver is. Ik ben gaan douchen en gaan relaxen op de bank.

Ondertussen was mijn vriendin Lauren bij mij komen zitten. Uiteindelijk hebben mijn ouders haar "overgenomen" en zijn bij mij gebleven. Want zij moest ook gewoon werken de volgende ochtend. Mijn vader was heel erg moe dus is in ons bed gaan liggen. Mijn moeder is bij mij op de bank komen liggen. Ergens midden in de nacht is Niels thuis gekomen en ook gaan slapen naast mijn vader. 😂 We dachten hoe meer hij slaapt, des te beter. Mama is de hele nacht bij mij gebleven maar de weeën bleven gewoon maar om de 7 minuten dan weer om de 11 minuten. Dus het ging niet echt snel. We hadden het best wel gezellig en vreselijk gelachen die nacht. Af en toe een beetje slapen. Op een gegeven moment zien we Jayden op de babyfoon gaan spelen met zijn knuffels midden in de nacht? Alsof hij het voelde? Hij is gelukkig ook weer gaan slapen. 🤗

Toen hebben we 'S morgens gelijk de verloskundige gebeld want ik was kapot en het schoot maar niet op zo. Die kwam en ik had pas 1 centimeter ontsluiting. Ze wilde nog niet gaan strippen omdat ze vond dat ik eerst even wat moest uitrusten... Ik heb 4 uur in coma gelegen na een warme douche en 2 paracetamol.

Ondertussen hebben papa en mama Jayden naar mijn vriendin Kirsten gebracht. Zo dat papa en mama ook bij de bevalling konden zijn. Om vooral Niels te ondersteunen hahaha. Geintje natuurlijk.

Rond 16:00 is de verloskundige weer langs gekomen en zat ik op 1,5e centimeter. Toen wel een poging tot strippen gedaan en daarna werden de weeën ook wat heftiger. En heftiger en heftiger. Tot dat Niels om 19:30 zei ga maar bellen 😱! Ik zou eigenlijk pas om 20:00 bellen voor een update. Nou aan de telefoon zei ze zo te horen kun je maar beter meteen naar het ziekenhuis komen. In het ziekenhuis aangekomen (20:30) had ik 5 centimeter ontsluiting YES dacht ik dat gaat de goede kant op. Toen ben ik lekker gaan douchen daar. (Moest ik btw bij mijn eerste bevalling niet aan denken.) Toen kwam de kraamzorg binnen dezelfde als van vorig jaar bij Jayden. Ik was helemaal blij. Een bekend gezicht en we hadden zulke leuke gesprekken gehad. Daarna maar op zo'n skippybal gezeten. Hielp mij niet... Nou die weeën bleven maar weg sinds ik in het ziekenhuis was. Pas als ik ging lopen/wandelen kreeg ik goede weeën. Maar op een gegeven moment was ik zoooo moe dat ik echt niet meer kon lopen. Wilde slapen en liggen. Nou het werd alleen maar pijnlijker en vermoeiender. Kon nieeeet meer! (23:00) De ontsluiting vorderde ook niet veel 6 centimeter toen wilde ze wel mijn vliezen breken maar de baby zijn hoofd schoot nog omhoog. Toen heeft ze er een collega bij gehaald en die durfde het wel aan dus toen hebben ze mijn water gebroken. Nou toen werden die weeën nog extremer en zat ik zo op de 8 centimeter. YES dat geeft je dan weer moed. Maar ik was zo moe en zonder pijnstilling doen die weeën PIJN. En ik had deze keer ook vreselijke rugweeën. Godgodgod... uit eindelijk na 12e op 20-09-2019 zat ik op 10 centimeter maar de baby zat nog veel te diep en mijn weeën waren niet krachtig genoeg. Ze kwamen er ook achter dat hij een sterrenkijker was. Vandaar ook die vreselijke rugweeën. En ik kon niet meer was zo moe en had zoveel pijn... toen hebben we ervoor gekozen om een remifentanil pompje aan te sluiten zodat ik een beetje bij kon komen en weeën opwekkers. Nou ik viel steeds weg en dat pompje haalde echt die scherpe randjes er vanaf. Daar was ik zo blij mee! Toen ineens zei ik (na een half uur dat pompje en die opwekkers) IK MOET POEPEN💩🤣 en toen was hij er ineens na 2x persen hahahahaha en niemand zag dat aankomen. Ze hadden het er al over dat als dit niet snel zou werken dat ik naar de OK moest voor een keizersnede. 😱🙈 nou snel werkte het wel. Top!

Nou toen was hij er EINDELIJK NA 32 uur: om 02:07. Ben niet gescheurd alleen wat aambeien maar daar konden we wat mee. 😂👌🏻

Liam van de Hoeve ❤️

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap