Snap

Voeden, het avondritueel, huilen, erg moe

Het avondritueel is totaal anders dan een week geleden, wie weet raad??? Borstvoeding, slapen, borstvoeding, spelen, badje, voeden en dan problemen?

lieve mamaaaaas,

Onze kleine meid is nu net 4 maanden oud. Ze krijgt borstvoeding. Sinds ze iets meer wakker en alert is hebben we een ander schema. Je weet wel voeden, slapen, voeden, even wakker en spelen of rondje wandelen, voeden slapen etc. Normaal in de avonden dan voed ik haar en uiteindelijk wordt ze al gauw wakker na een voeding en wil dan niet meer slapen. Dan spelen we even of we lezen samen een boekje. Dan gaan we naar boven lekker in bad of even een katte wasje. Meestal heeft ze dan weer honger en is moe geworden. Na het voeden viel ze altijd lekker in slaap en was er geen probleem.

Maar sinds een week weigert ze s'avonds na ons avondritueel de borst. Als ik haar de fles geef met bv dan drinkt ze deze op maar slaapt dan niet en is dan klaar wakker. Dan is het bij haar lachen, gieren, brabbelen maar niet slapen. Als ik paar keer probeer haar de borst te geven wilt ze deze niet. Dan huilt ze en gaan de voetjes wild heen en weer of doet ze haar vuistje in haar mond en begint heel hard te brabbelen (lijkt soms op schelden haha) en ze blijft maar huilen, ogen wrijven, oortjes pakken, brabbelen, weigert de borst. Pak ik haar nou op en leg ik haar over mijn schouders dan stopt ze en duwt ze haar vuistje in de mond en de wereld is oké. Leg ik haar neer dan begint ze weer. Soms dan laat ik haar even huilen (liever niet dan wel en als hooguit 5min) maar ze stopt dan nooit uit zichzelf.

Ze wordt dan wel meer moe, ik probeer haar dan weer aan te leggen en 9 van de 10x drinkt ze dan ook en slaapt eindelijk (meestal pas rond 00.00/00.30) en als ik s'ochtends om 6.00/6.30 moet opstaan en zij s'avonds pas zo laat slaapt ben ik doodop en soms ook niet stressbestendig in dat gedoe =( maar dan denk ik vaak) ze kan er niks aan doen, het is een fase, en ja wat doe ik FOUT???? 

Wat mij wel is opgevallen dat mijn melkproductie sinds kort in de avonden minder geworden is.. en ik weet dat dit een van de oorzaken kan zijn en het onrustige gedrag van haar. Maar door de dag en s'nachts drinkt ze gewoon zonder huilen, hangerig, niet slapen. Heeft ze misschien moeite met de avond? 

Wie weet raad???

Tips????

Hoe wordt m'n productie in de avond weer meer?

Ps: Ik heb al alles geprobeerd denk ik

* speen weigert ze

* licht uit is nog harder brullen

* beide kanten laten drinken

* rondlopen 

* heen en weer wiegen 

* zingen, zachtjes praten

6 jaar geleden

Mijn zoontje was exact zo. Wat hier heel erg hielp was white noise opzetten als ik hem in bed legde (Youtube White Noise Womb). Het was dan nog even huilen en brullen maar daarna viel hij als een blok in slaap. Misschien helpt het bij jou ook?

6 jaar geleden

dat schaap heb ik ook aangeschaft en daar worsd meneer nu nog steeds rustig van dus hier zeker die 40 euro waard geweest en nog steeds..ook pas later gekocht waaarvan ik ook bang was dat t niks zou zijn omdat die geluiden al 3 of 4 maanden niet meer bekend waren maar ik zou zeggen doen!

6 jaar geleden

Vlak voor de 4 maanden begon de fles van 23.00 op te breken bij mijn man (lucky me..ik mocht al slapen) Voor mij kwam de gouden tip bij mn moeder vandaan...schepje pap (die bambix maanden voor hoeveelheid) en mijn kleine man sliep door! Soms tijdens de fles al in slaap soms bij in bed leggen. Nu (7maanden) is het ritueel nogsteeds rond 19.00 de fles en naar bed. Succes!

6 jaar geleden

Mijn melkproductie was in de avond rond die tijd ook minder. En me dochter was een stuk hongeriger en ongeduldiger in de avond dan overdag. Daardoor werd ik zelf ook gefrustreerd. Ik gaf dan eerst een flesje BV en daarna nog aanleggen want dan was ze vaak rustiger. Je Kan ook KV proberen in de avond. En dan gewoon kolven. Hoeft ook niet eens zo zeer dat je productie minder is maar de inhoud ervan. Mijn melk was 's avonds minder vet waardoor ze niet vol genoeg zat. En mijn geloofde melk was van de ochtend en dan zat er genoeg vet in. Maar als je dochter na de laatste voeding toch nog wil spelen en doen waarom niet....ze is pas 4 maanden en heeft nog geen vast ritme. Het enige wat je misschien nog kan proberen is een vast bedritueel. Onze kids gingen eerst in bad of onder de douche en daarna voeding en daarna slapen. Elke avond hetzelfde. Dan word het voorspelbaar en weten ze waar ze aan toe zijn. Dan gaat het slapen vanzelf. En laten huilen is dan echt niet erg. Als je na een paar minuten zat bent ga je haar toch gewoon troosten. Alleen daarna wel weer in bed leggen. En steeds iets langer tussen het huilen en binnenkomen laten zitten. Ze krijgen nl heel snel door wanneer mama komt ;)