Snap
  • Baby
  • vliegenmeteenbaby
  • #oppadmetbaby
  • pasfotomaken
  • reizenmeteenbaby

Vliegen met je 13 dagen oude baby

een paspoort aan vragen

Fiene is geboren op Bali, wij woonden daar al 4,5 jaar en hebben een verblijfsvergunning voor een jaar. Binnen 60 dagen na haar geboorte moesten wij die van haar ook geregeld hebben. Dit betekende dat wij zo snel mogelijk naar de ambassade moesten om haar paspoort aan te vragen en zo de aanvraag voor een Kitas te regelen.

Fiene werd op 29 December geboren, midden in de kerstvakantie en wij hadden dan ook te maken met flink wat vrije dagen. Het duurde dan ook even voor we haar geboorte certificaat in handen hadden. Mijn man wilde toen ook gelijk de vluchten naar Jakarta regelen om haar paspoort aan te vragen. Ik zat nog met hechtingen en kon nauwelijks zitten dus hoopte het zo lang mogelijk uit te stellen maar met de 60 dagen in ons achterhoofd toch maar besloten het zo snel mogelijk te doen.

We besloten in het weekend te gaan en konden gelukkig in het huis van vrienden logeren, zij zelf waren in de VS met hun 5 maanden oude tweeling dus alle babyspullen in het huis konden wij gebruiken. Zelfs de nanny zou voor ons klaar staan. Voor het zover was moesten we nog wel een pasfoto laten maken voor Fiene en dat vond ik super spannend, want hoe maak je nou een foto van een 11 dagen oude baby die haar ogen amper open heeft? We vonden uiteindelijk een studio in Ubud waar ze na wat tegenstribbelen toch besloten een foto van Fiene te maken. Met kussentjes en een wit laken werd ze op de grond gelegd met een camera boven haar hoofd. Ik maakte haar wakker en de fotograaf probeerde steeds een foto te maken wanneer Fiene richting de lens keek. Na zo'n 5 minuten begon ze te huilen en gaf de fotograaf aan dat het was gelukt. De foto is uiteindelijk hilarisch geworden, chantagemateriaal voor als ze straks een puber is.

Met de foto, het geboortecertificaat een fit to fly en tig tassen vol luiers en extra kleding begonnen we aan onze reis van Bali naar Jakarta. Op Bali is het niet gebruikelijk dat je met zo'n jonge baby op pad gaan, laat staan gaat reizen dus waren wij nogal een bezienswaardigheid. De vlucht was in de avond en Fiene heeft continu geslapen, ze lag op een kussentje met een dekentje en kon aan de borst wanneer ze wilde. Ze sliep ook in de auto op weg naar het huis van onze vrienden. Op het moment dat mijn man en ik kapot waren en niets liever wilden dan slapen besloot Fiene dat ze genoeg geslapen had. De vlucht aan zich was dus hartstikke prima, maar de timing niet. We besloten nooit meer 's avonds te vliegen. 

Nomade's avatar
4 jaar geleden

Zo heb ik samen met mijn vriend en zoontje van toen 12 weken een 16 uren durende busrit naar zuid Frankrijk gemaakt! Oh wat keken de mensen ongerust toen we instapten! Hij heeft tijdens de hele rit geen kik gegeven, was vrolijk wanneer hij wakker was en sliep heerlijk? Pas toen we bij onze stop eruit moesten begon hij te huilen! Net alsof hij duidelijk wou maken ' kijk ik maak wel geluid, jullie mogen blij zijn dat ik zo lief was', 😂

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Nienefee?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.