Snap
  • Baby
  • ziekenhuis
  • Sondevoeding
  • pepti

Visuele cirkel

Deel 2

Er werd besloten dat de kinderarts Sarah toch graag wou zien. Wat waren wij opgelucht! Als je thuis steeds moet aanmodderen is ook geen pretje. Snel naar huis om een paar spulletjes te pakken en dan voor de volgende voeding in het ziekenhuis zijn want dan kunnen ze mee kijken. Goed plan!

Aangekomen in het ziekenhuis was Sarah helemaal overstuur en niet rustig te krijgen. De voeding wou dus zoals gewoonlijk ook niet. Sarah kreeg een sonde om dat wat ze zelf niet dronk aan te vullen. De kinderarts kwam bij ons langs en zei: ach, dit moet de Sarah zijn waar ik elke ochtend langs fiets om naar het werk te gaan. Ik woon bij jullie in het dorp. Het ijs was gebroken en we hadden gelukkig meteen een klik. Waarschijnlijk zou Sarah te moe zijn om te drinken omdat ze al steeds te weinig kreeg en daardoor niet genoeg energie had voor de volgende fles. Een visuele cirkel. Maar meteen na de eerste voeding over de sonde gooide ze alles eruit en met flinke kracht! Ik schrok...

Een paar dagen later kwam de kinderarts weer en ze zei, we moeten toch verder kijken want ik had gehoopt dat Sarah nu op krachten zou zijn en het zelf wel zou doen. Er werd gedacht aan extreme reflux. Ondertussen deden ze allemaal onderzoeken. Waren we over gestapt op pepti voeding en kregen we hulp van een logopedist met het drinken en leek het langzaam beter te gaan. Ze leek pijn te hebben met het slikken en was echt ongemakkelijk. Zelf dachten we misschien dat het aan de slokdarm lag. Maar na 4 weken leek er echt wat vooruit gang in te zitten. Dus mochten we met de sonde naar huis. Een week voor kerst.

De eerste dagen zat er vooruitgang in thuis. Dronk ze zelf meer en spuugde ze eigenlijk niet. Na het weekend was het mis. Het leek wel alsof Sarah 1x begong met overgeven dat ze dan niet meer kon stoppen. We zouden op woensdag contact hebben met de kinderarts maar we hebben dinsdag al gebeld. We mochten alleen nog maar sonde voeding geven en morgen was ons eigen kinderarts er en dan kon die met ons een plan maken. Toen we de volgende dag de kinderarts aan de lijn hadden zei ze, zet de sonde voeding maar op continu, dat ze 25 ml per uur krijgt. En dan hebben we vrijdag weer contact. Helemaal goed dachten wij. We hadden eigenlijk gedacht dat Sarah weer opgenomen zou worden maar dit was ook goed. Nog geen 5 min later ging mijn telefoon en zei de kinderarts ik heb er geen goed gevoel bij en had jullie graag een kerst thuis gegund maar ik heb haar liever hier.

Wordt vervolgd