Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Virus of voedselvergiftiging

Ryan (8maanden)  is altijd een vrolijk ventje die altijd lacht ook als hij zich niet zo lekker voelt. Opeens van de ene op de andere dag begon hij te spugen en was hij vreselijk aan de diarree...

Zijn bedje was helemaal groen van het spugen en de diarree toen we hem 's morgens gingen wakker maken. Wij dachten nog: "wat heeft oma hem te eten gegeven?" De dag ervoor was hij bij oma geweest en had hij daar gegeten. Wij oma gebeld..had ze hem boerenkool gegeven, tja, dat verklaarde veel dachten wij. Oma gelijk maar even verteld dat baby's best met de pot mogen mee eten maar geen koolsoorten.

Maar Ryan werd alleen maar zieker en zieker en was gewoon helemaal van de wereld keek niet op of om als we hem riepen,  en lachen zat er helemaal niet meer in dus wij naar de huisartsen post. Wij verteld dat hij boerenkool had gehad en dat hij sindsdien alleen maar zieker werd...de dokter concludeerde dat het niet de boerenkool kon zijn en dat hij behalve een virusje niets mankeerde. We moesten hem wel ORS geven en water en dan ging het vast snel beter, maar uitgedroogd was hij niet  want hij  keek nog helder. De volgende dag was hij nog zieker en ondanks dat wij hem ORS en water bleven geven, kwam alles eruit vanboven en vanonder. We zagen hem gewoon afvallen, dus op naar de huisarts,(was toen de 4e dag dat hij alles eruit gooide) ...die gekeken en die besloot dat we zijn ontlasting maar voor onderzoek moesten brengen.

Gelijk gedaan natuurlijk en weer verder met ORS en water...maar de volgende dag was ik het zo zat. Nog steeds geen enkele verbetering, deed niks meer behalve slapen, moest het water en ORS erin "proppen"met een spuitje...ik weer naar de huisarts en gezegd dat er iets moest gebeuren (had zo'n naar gevoel in me buik erover) en ja, hoor...we mochten toch door naar het ziekenhuis (al vond hij het een beetje overdreven).

In het ziekenhuis kwam de kinderarts gelijk kijken, was hij flink uitgedroogd en werd hij gelijk aan de sonde gelegd met ORS en kreeg hij medicijnen om het overgeven te stoppen. Hij heeft 3 dagen aan de sonde gezeten en toen pas knapte hij op en kon hij weer lachen en werd hij weer het vrolijke mannetje dat wij kenden. Nog 2 dagen extra in het ziekenhuis gebleven om te checken of de diarree en het overgeven nu over waren en dat hij zijn flesjes weer wilde drinken en toen mocht hij eindelijk mee. Hij bleek het rota-virus  te hebben, een heel bekend virus waar de meeste kinderen niet zo ziek van worden, maar als de arts iets eerder had doorgestuurd had, was hij niet zo ernstig uitgedroogd geweest. Lekker dan als je dat te horen krijgt van de kinderarts.

We zijn nu weer 2 weken verder en hopen echt dat het nooit meer gebeurt en mocht het toch weer gebeuren..ga ik eerder aandringen voor doorverwijzing.

10 jaar geleden

dat is schrikken zeg, idd hopen nooit meer

10 jaar geleden

zo zeg wat heb je dan in de stress gezeten zeg. Ik vind dat huisartsen wel heel snel mensen afwimpelen en je eerder neer zetten als de overbezorgde moeder dan dat ze daad werkelijk naar je luisteren. gelukkig gaat het nu weer goed met jullie ventje.