Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vintage Baby

Zoveel nieuwe dingen heb je ineens in huis nu dat je een kleintje hebt. Het is leuk om uit te zoeken wat er allemaal te krijgen is tegenwoordig wat betreft speelgoed en andere producten die je nu gaat gebruiken. Maar wat is er nou leuker dan je dochter (of zoon) te zien spelen met speelgoed waar je zelf ook ooit mee speelde. Mijn ouders hebben mijn Fisher Price loop auto bewaard en Stella vindt het ding fantastisch. De nieuwe Nijntje loopwagen (die toch meer aan de hedendaagse ergonomische eisen voldoet :-) ) staat eenzaam in de hoek van de kamer en dat oude auto'tje sjeest van de keuken naar de woonkamer met een lachende Stella er achter.

Gisteren was ik jarig en de familie kwam gezellig langs. Mijn moeder bracht mijn oude dekbedje en wat overtrekjes mee. Het zag er nog allemaal nog als nieuw uit alleen met een behoorlijke 'eighties' look natuurlijk. Ik heb alles gewassen vandaag en nu ligt onze kleine prinses in haar ledikantje onder een dekbedje waar ik 32 jaar geleden ook onder sliep. Geweldig toch!

Hebben jullie ook "vintage" baby/kind ;-) Bij Stella begon het al toen ze net geboren was, ze lang toen in het wiegje waar mijn man en zijn broer en zus als baby ook in hadden gelegen. Het is zo jammer dat zijn ouders dat niet meer mee hebben kunnen maken. Nu dat ik zelf een kindje heb kan ik me een beetje voorstellen hoe dat moet zijn als je  over zoveel jaar als (overgroot)ouder de volgende generatie daar ziet liggen!

11 jaar geleden

Ja ongetwijfeld heel goed bedoeld. Het is wel grappig, jouw moeder klinkt als iemand die echt in het heden en de toekomst leeft en niet zoals de meeste onder ons vast houden aan het 'sentiment van vroeger'.

11 jaar geleden

Ik heb van mijn moeder wel een dekentje gekregen wat nog van mijn broer geweest was......dit had ze alleen aan stukken geknipt om er een babypop dekentje van te maken. Beetje jammer maar wel onwijs goed bedoeld :D

11 jaar geleden

Leuk om jullie reacties te lezsen. Wat jammer Sandra dat je moeder niets bewaard had, dat zal jij zeker anders doen denk ik zo! En als je een beetje goed zoekt kan je zeker leuke vintage style spullen vinden die je wellicht ook nog wel doen denken aan vroeger.

11 jaar geleden

Ik had het heel graag gewild maar helaas had mijn moeder niks meer bewaard :-( Ik heb wat dingen vintage style gekocht ;-)