Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Gezond
  • kinderen
  • kinderopvang
  • gastouder
  • modder

Vieze kinderen, blije kinderen?

Het was gezellig vandaag, maar vanavond wel even in bad..

Ben ik een makkelijke moeder? Ik denk dat hierin de meningen verdelen.. Qua opvoeding ben ik denk ik wel een beetje ouderwets, je kent het wel; discipline enzo!

Sinds anderhalf jaar werk ik als gastouder, dus ik krijg wekelijks een aantal kinderen over de vloer.. Bij het kennismakingsgesprek zeg ik altijd meteen hoe de vork in de steel zit: zodra ze hier in de opvang komen, doe ze alsjeblieft geen goede nette kleding aan... Waarom niet? Dat zal ik uitleggen..

Kinderen 'moeten' al zoveel, dus ik ben een gastouder waar de kinderen zoveel mogelijk mogen doen wat zij 'willen!'.. Natuurlijk zijn hier grenzen aan verbonden (voor ik een discussie op ga laaien, haha), maar ik zie dat de kinderen dit erg prettig vinden..Regent het hard buiten, is het koud en willen de kinderen binnen spelen? Geen probleem, dan trekken we de dozen met speelgoed uit de kast.. Verven? Ja natuurlijk, wel even een schort om.. Dat de verf daarna in het haar zit, onder de nagels en misschien op de stoel? Als je vraagt of de kinderen het leuk vonden, zullen ze volmondig JA antwoorden, dus we pakken een doekje, en ruimen de rotzooi weer op. Geen enkel probleem..

Miezert het een beetje, maar is het wel lekker om naar buiten te gaan? Jas aan, laarzen aan en we gaan lekker in de plassen stampen.. Of de kleding daarna vies en nat is? Bij thuiskomst, kleden we ons even om, krijgen de kinderen wat warms te drinken en gaat de kleding even snel de wasmachine in.. Na een uurtje weer hun oude kleding aan en niemand zal zien dat we eruit zagen als een moddermonster.. Of ze het leuk hebben gehad? JA!

Ook zomers, gaan we lekker spelen in de zandbak, zoeken we bladeren in het bos, maken we een strandwandeling of spelen we achterthuis met water... Ijsjes die lekken, zand in onze haren of onder de blaadjes uit het bos? Vraag maar of ze het leuk hebben gehad! JA!

Dus 's avonds als ze door hun ouders worden opgehaald, zal het afscheid zijn; het was gezellig, maar ze moeten wel even in bad :)

Nu ben ik wel benieuwd naar jullie verhaal? Zijn jullie makkelijk in het loslaten van kinderen met bijvoorbeeld regen? Of ben jij een moeder die met een pak tissues achter haar kind aan loopt?

6 jaar geleden

Wat betreft spelen lekker laten kliederen. Maar wat betreft eten en snot, sorry. Ik walgde er in de kinderopvang soms bijna van hoe vies sommige oogjes neusjes en mondjes waren als ze gebracht werden. Zo’n kleine moeite om een doekje te pakken toch. Ook exploreren met eten vind ik nooit grappig, noem me een vreselijk mens. Maar ik zei altijd: ‘eet even netjes, dan mag je straks kleien met de klei ipv je brood. Of verven met de verf ipv met de paté’. Mijn zoontje is pas een half jaar en het lijkt me heerlijk hem te zien ravotten straks, maar netjes eten en persoonlijke hygiene staan ook hoog op mijn lijstje.

6 jaar geleden

Ik probeer mijn zoontje zoveel mogelijk los te laten, maar ik moet zeggen dat het als perfectionist ook erg fijn is om alles onder controle te hebben. Schoon en fris;)

6 jaar geleden

De dag dat ze bij mij 2 dagen dezelfde kleren aankunnen moet nog komen. Al vind de oudste dat best kunnen en betrap ik hem dan halverwege de ochtend met volgens mij zijn je mouwen nog vies van gisteren. Snot, eten of van iets anders. Met slechter weer hangen ze voornamelijk achter een scherm als ze die mogelijkheid krijgen. Zomers vermaken ze zich prima buiten.