Snap
  • Baby
  • Pediatrie

Vervolg pediatrie avontuur

Ook de eerste nacht op pediatrie was geen topper…
Snap

Maxim kreeg zijn infuus en viel nogal snel in slaap. Tot 3u30 die nacht. 

Terug krijsend wakker. Ik voelde aan zijn voorhoofd en die was weer gloeiend warm. En zijn lakens waren helemaal nat. Ik belde zodat de verpleegkundige kon komen. 

De verpleegkundige dacht eerst dat hij had overgegeven omdat de lakens nat waren. Maar ik was zo zeker van niet. Dat infuus was los. En daardoor had hij ook terug koorts. Terug 39,3 zelfs. De verpleegkundige maakte het verband los en inderdaad, het infuus was los. Dus het koortswerend middel had niets kunnen doen. 

Na 4 pogingen lukte het nog steeds niet om het infuus opnieuw te prikken en besloten ze (de verpleegkundige van pediatrie en de arts om het met siroopjes te proberen en verdunde melk. 

De rest van de nacht verliep goed. ‘S morgens dronk hij toch 100 cc verdunde melk. Maar de koorts bleef toch. Na een bezoek van de kinderarts startte we meteen met Antibiotica en bleven we om de 4u pijnstillers geven. De kinderarts merkte ook op dat hij een schimmelinfectie had aan de poep. Hiervoor moesten we daktozin smeren. 

Ons verblijf werd sowieso verlegd tot de volgende dag. Want we mogen pas naar huis als hij terug goed drinkt en 24u koorstvrij is. Hij kon toch al een beetje spelen. Ze hebben nogmaals geprobeerd om een slotje te prikken om bloed te kunnen nemen en eventueel nog een infuus te steken. De enige optie was in zijn hoofdje. 

Ook zondagmorgen had hij nog wat koorts maar dronk hij toch al zijn volledige fles uit. Hij sliep gedurende de dag toch ook al minder. 

Hij maakte de rest van de dag geen koorts meer maar we mochten nog niet naar huis. De pediater wou graag nog de bloeduitslag voor we naar huis mochten. 

Op naar de hopelijk laatste nacht dus. Hij sliep de hele nacht door en toen de kinderarts langs kwam en ons groen licht gaf om naar huis te gaan waren we dolblij. De sint kon geen mooier cadeau geven. Oooh ja, de sint was ook nog niet langs geweest. Dat staat op de to-do lijst van thuis! 

Bedankt aan alle personeel van pediatrie AZ Delta Torhout! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mom.Amber?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.