Terug
Blog header image

Verhuizen en op een eigen kamer slapen

We zijn afgelopen woensdag verhuisd en willen Olivia graag in een eigen kamer.

Olivia is alweer 9 maanden, wat gaat het toch snel. Van dat kleine hummeltje dat niks kon is ze veranderd in een actieve meid die het hele huis doorkruipt. 

En dat kan nu ook echt. We zijn verhuisd van een flatje 4 hoog zonder lift naar een groot huis met achtertuin. Wat zal dat heerlijk zijn deze zomer! Het speelhuisje staat al klaar.
Tot nu toe heeft Olivia altijd in de wieg geslapen, naast ons bed. Maar nu we ze toch moet wennen aan een nieuwe omgeving, willen we haar graag meteen laten wennen op d'r eigen kamer.
De afgelopen 2 nachten zijn drama geweest en halverwege de nacht hebben we Olivia tussenin gelegd, terwijl dat nooit eerder voorkwam.
Nu twijfel ik heel erg. Vragen we teveel van Olivia door haar en in een nieuw huis te laten slapen en ook nog eens alleen op een kamer? Of moeten we gewoon een aantal drama nachten over ons heen laten komen, zodat ze uiteindelijk went?

Tips en ervaringsverhalen zijn zeer welkom!

JudithAM
6 jaar geleden

Misschien is dit nog even te veel voor haar. Laat der eerst aan het huis wennen en volgende week gewoon even opnieuw proberen. En dan beginnen met middagslaapjes op der eigen kamer. Succes

mamablogster
6 jaar geleden

Ik zou het gewoon doen. Wie zegt er dat er überhaupt drama nachten komen. Succes lieve mama

Chiara
6 jaar geleden

Ik ben zelf van het meteen doen, en mocht het niet goed gaan kun je haar altijd weer op de kamer nemen. Maar naar mijn idee is het bij papa en mama slapen moeilijker af te leren op de lange termijn... Succes en gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Oh wat kijk ik uit naar de dag dat wij van ins flatje op 4 hoog, ook zonder lift naar huis verhuizen! Poooh! Maar ik zal haar lekker gewoon in haar eigen kamer leggen. Ze moet wennen. Onze 2 kids, een op ze eigen kamer en een in ledikant naast ons komen halver wege de nacht ook bij ons in bed elke nacht. Lekker zo laten, bed is groot genoeg en gezellig wakker worden s'ochtends :D. Het komt goed! Laat haar maar wennen! Succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een herkenbaar verhaal! Wij zijn ook pas verhuis van een appartement met 2 slaapkamers naar een huis. In ons oude huis deelde onze 2 jongens een kamer. De jongste (nu 16 maanden) had tot de verhuizing nog nooit snachts alleen op een kamer geslapen. In het nieuwe huis heeft hij eindelijk een eigen kamer. Hij was hier zelf niet zo blij mee. Werd elke nacht in paniek wakker en was dan niet meer in zijn kamer in slaap te krijgen. Uiteindelijk lag hij dan russen ons in en sliep hij gelukkig wel. Niet de meest ideale situatie maar je wil toch slapen. Nu bedacht ik me laatst dat hij alleen in zijn kamer is als hij moet slapen en erg verder niet veel is. Hij kreeg dus ook niet de kans om te wennen aan zijn nieuwe plekje. Hierdoor ben ik vanalles in zijn kamer gaan doen. Zoals de was op vouwen en strijken. Of gewoon een kopje thee drinken zodat hij er kan spelen. Hij raakt nu steeds meer vertrouwd met zijn kamertje met als gevolg dat hij de afgelopen week 4 nachten achter elkaar heerlijk in zijn eigen kamer heeft geslapen! Misschien helpt dat ook bij jou. Succes!

Mama O en B
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Haar middag slaapjes deed ze in het oude huis ook al op haar eigen kamer. Die gaan ook hier gewoon goed gelukkig.

Anoniem
6 jaar geleden

Blijkbaar is het nog iets teveel voor Olivia, dus ik zou haar eerst laten wennen bij jullie op de kamer en inderdaad middagslaapjes op haar eigen kamer en zo langzaam opbouwen. Onze meid heeft ook tot een jaar bij ons op de kamer gelegen en is toen na de verhuizing gelijk op haar eigen kamer gegaan 's nachts. Zonder problemen, dat wel. Ik had er duidelijk veel meer moeite mee dan zij. Maargoed, ieder kind is weer anders en door het feit dat jullie die drama nachten achter de rug hebben, blijkt dat ze jullie nog nodig heeft in deze veranderende situatie.

Mama O en B
6 jaar geleden

We blijven het gewoon proberen. Aanhouder wint, zeggen ze toch :)

Mama O en B
6 jaar geleden

We gaan inderdaad voor de lange termijn. Dus dan nu maar wat onrustige nachtjes.

Mama O en B
6 jaar geleden

Poeh zelfs met 2 kinderen 4 hoog. Hopelijk kan de oudste de trappen al wel zelf lopen! Het lastigste vond ik altijd de boodschappen, elke zaterdag al dat gesjouw. Hihi

Mama O en B
6 jaar geleden

Wat een goede tip! Dat ga ik zeker proberen. We hadden van mijn moeder de tip gekregen on zachtjes een radio aan te zetten, omdat het dan niet zo stil is. Nou, dat heeft goed geholpen! afgelopen nacht heeft ze van 00-06 doorgeslapen, daarna nog even tussenin. Is toch wel hele gezellig :)

Mama O en B
6 jaar geleden

wat fijn dat het in 1 keer goed ging. Olivia is waarschijnlijk iets gevoeliger dan. Het gaat gelukkig nu al weer beter. En dat na 4 nachten valt mij nog heel erg mee.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou persoonlijk haar eerst een paar nachten bij jullie op de kamer houden, want het is toch wat voor zo'n kleintje, verhuizen!! Je kan wel haar kamertje inrichten en overdag met haar gaan kijken en haar prijzen "dat ze straks zo'n grote meid is als ze daar alleen gaat slapen" Daarna kan je haar overdag in haar bedje neer leggen, het is dan nog licht en kan ze haar kamertje goed in haar opnemen. De volgende stap kan zijn dat 1 van jullie op haar kamertje blijft totdat ze slaapt, daarna leg je haar alleen en ga je op de gang zitten totdat ze slaapt en daarna kan je gewoon beneden gaan zitten...ja, ik weet het een lang traject waar je mss niet steeds zin in hebt, maar bij ons heeft het wel geholpen (ook al slaap ik bij ons dochtertje op haar kamer, maar dat is om medische redenen) Succes!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Heleen. ik vind het heel dapper dat je gelijk de stap maakt naar haar eigen kamer. het enige wat ik je mee kan geven is GA DOOR! Met een week slaapt ze heerlijk in haar eigen bed en hebben jullie weer je privé na 9 maanden. Wij hebben 2 kinderen en de eerste sliep na 3 dagen in haar eigen bed en de 2e na 3 maanden. We wilde dit eerder maar door het ontbreken van een goed slaap ritme en reflux is het niet eerder gelukt. We zijn nu super blij dat ze allebei lekker doorslapen in hun eigen bed. Wij zijn 1 week na mijn 2e bevalling verhuisd en dat heeft voor mijn dochter de behoorlijke impact gehad maar na 1 week was alles voor haar en ons weer 'normaal'. Succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat zegt je gevoel? Dat het nu teveel is en ze er nog even niet klaar voor is? Dan toch gewoon nog even niet?! Wie zegt dat het nu moet? En over dat 'lange termijn': dat komt echt wel goed hoor! De meeste pubers slapen niet meer tussen hun ouders in. ;-) Ik geloof dat veiligheid en troost belangrijker is voor de lange termijn dan zo snel mogelijk op een eigen kamer slapen. Maar da's mijn mening... :-) Hoe dan ook: succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Toen mijn zoontje 6 maanden was verhuisd. Wat verder weg en incl een nieuwe babykamer, ander bedje en ander matras. Gesleep met meubels hadden we echt geen zin in. Gelijk de eerste nacht doorgeslapen in z'n nieuwe kamer. Geluk? Had dit zelf ook niet verwacht. Alles ruikt ook zo anders. Meneertje had er geen last van.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
2 dagen geleden

Heel leuk!

Anoniem
14 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
23 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
21 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
19 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
12 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later