Terug
Blog header image

Veilig vervoeren in de auto - deel 2

​Belofte maakt schuld! Ik zag tussen mijn oude blogs dat ik jullie nog een blog heb beloofd over onze achterwaartse stoel.

In september schreef ik een blog over achterwaarts vervoeren. Jullie kunnen hem hier lezen. In het kort: het gaat erover dat je kinderen beter achterwaarts kunt vervoeren omdat dat 5 keer veiliger is als voorwaarts. Kijk dit filmpje maar. 

Ik had toen gezegd een tweede blog te schrijven over de stoel die wij hebben gekozen en dat wil ik nu doen. We hadden verschillende eisen aan de stoel. Omdat we een vrij oude auto hebben zonder isofix moest hij te installeren zijn met de gordel. Ook moest dat vrij makkelijk gaan omdat ik regelmatig andere kinderen in de auto vervoer, dan moet ik de stoel er zonder veel gedoe in en uit kunnen halen. 

Het budget was eigenlijk de grootste eis. We hebben niet veel te besteden en het is gewoon zuur: je loopt bij de eerste de beste babyzaak binnen en daar staan stoelen vanaf honderd euro. De achterwaartse stoelen zijn al snel vier- of vijfhonderd euro!  Veel te veel voor een doorsnee arbeidersgezin die ook nog aan het verbouwen zijn. Gelukkig is de goedkoopste achterwaartse stoel altijd nog veiliger als de duurste voorwaartse dus ik ben op zoek gegaan naar een budget-stoel. Ik kwam uit bij de Joie Stages. Helaas niet in Nederland te koop, maar zelfs verstuurd vanuit Engeland was ik 'maar' 250 euro kwijt. 

Helaas kan deze stoel maar tot 18 kilo (3 á 4 jaar) achterwaarts, daarna is hij nog tot 25 kilo voorwaarts te gebruiken. Ik wilde liever een stoel die tot 25 kilo achterwaarts kan, maar dan heb je (bij installeren met gordel) nog een extra gordel nodig om hem op de grond vast te maken. Geen probleem als je dat één keer moet doen, maar de kans op fouten is groter als je dat regelmatig en snel wil doen. 

Het is een fijne stoel, makkelijk in installatie en gebruik. Hij kan vanaf de geboorte gebruikt worden door de inzet die erbij zit, maar wij hebben dat zelf niet gedaan. Er zit verder weinig fancy's aan: hij kan niet meedraaien of de gordels gaan niet omhoog staan, maar dat is te verwachten bij een stoel van deze prijs. 

Wij gebruiken bij de stoel een spiegel, hierdoor kunnen we heel makkelijk contact hebben met Ryan door de achteruitkijkspiegel. En dat is ook nog eens veiliger als jezelf om moeten draaien. 

Wij zijn tevreden over onze stoel. Hoewel we hem eigenlijk nog niet nodig hebben gehad, we hebben geen ongelukken gehad. En laten we hopen dat we deze stoel voor niks hebben gekocht! Maar mochten we wél een ongeluk krijgen, dan weten we zeker dat we Ryan zo goed mogelijk hebben beschermd. 

Wagenziekte
Bij mijn vorige blog kreeg ik nog een vraag over wagenziekte, dat komt vaak voor als we achteruit rijden. Ik kan daar kort over zijn: wij zijn het niet gewend om achteruit te rijden en daarom raakt ons evenwicht uit balans en worden we misselijk. Bij een kind wat altijd achterwaarts zit zal dit niet zomaar voorkomen. 

Wat ik ook wel eens hoor: straks heeft hij geen beenruimte meer. Klopt, hij kan inderdaad zijn benen niet laten bungelen. Nu hebben wij er nog geen last van bij ons kleine ventje maar ik heb er bij andere kinderen eens op gelet. De meeste kinderen zitten in de auto het liefst met hun benen opgetrokken of in kleermakerszit. Wat ook fijn zit: met hun schoenen in jouw rug duwen. Achterwaartse kinderen hebben dat dus al. 

Wil je meer weten?
Wil je meer informatie over achterwaarts vervoeren? In Nederland is er helaas niet zoveel over bekend, maar via Google kan je zeker wat vinden. Als je Engels redelijk is zou je eens kunnen zoeken op 'rear-facing'. Ook op facebook zijn er pagina's zoals 'Rear facing - the way forward' met heel veel informatie. 

Ik wil afsluiten met wat algemene tips over veilig vervoeren bij zowel voor- als achterwaartse stoelen:

- vervoer je kind (tot 12 jaar) nooit op de voorstoel met de airbag aan
- i.t.t. onze gordels, geven de gordels in autostoelen niet mee. Zet ze dus altijd zo strak mogelijk. 
- zet je kind niet in een (gewatteerde) winterjas in de stoel, daardoor kun je de gordels niet strak genoeg zetten (en het is ook nog eens veel te warm)
- zorg bij een voorwaartse stoel voor genoeg ruimte (minimaal 50 cm) tussen het kind en de voorstoel

Ik hoop dat ik ouders aan het nadenken heb gezet. Ik vind het jammer dat er in Nederland zo weinig mensen weten over achterwaarts vervoeren. Ik word ook regelmatig raar aangekeken. Gelukkig krijg ik er ook vaak vragen over, en dan ben ik blij dat ik weer wat heb kunnen uitleggen. Vandaar ook mijn blog: ik hoop dat ik jullie iets heb kunnen leren en ik hoop dat er steeds meer kindjes veilig vervoert worden. Het is immers je kostbaarste bezit?!

Hoe vervoer jij je kindjes en kende jij het achterwaarts vervoeren al?

Anoniem
7 jaar geleden

Klinkt zeker goed!

Anoniem
7 jaar geleden

jeeeej een mede mama gevonden die ook helemaal voor achterwaards vervoeren is! Helaas merk ik ook hier snel weerstand van andere mama's. En dat van dan wagensiekte, in de maxiciso hoor je daar zelden mama's over... En vaak als ze wel veel er in huilen komt het omdat ze weinig zien niet om het achterwaards vervoeren. Zelf heb ik de AXkid kidzone. Deze is dan wel 400 euro maar wel tot 25 kilo achterwaards vervoeren. En die extra gordels daar kan je weinig fouten mee maken. De kans dat je het fout doet is erg klein omdat het gewoon niet blijft zitten. http://www.achterwaarts.nl/ als je achterwaards intypt op fb vind je ook wel de fb pagina van hun. Er was nog een pagina maar die is kennelijk weg, helaas. Rear Facing Car Seats For Toddlers (ook via fb) Rear Facing - The way forward (ook via fb)

gitaartje
7 jaar geleden

Leuk! Nog een enthousiasteling :) Klopt, de pagina van achterwaarts.nl is er mee gestopt, helaas. Daar stond zoveel informatie op. De Axxkid hebben wij ook nog naar gekeken maar het systeem leek mij best een gedoe. Ik heb vaak dat ik twee keer per dag de stoel in de auto moet zetten voor korte ritjes, en deze Joie zet ik er zo in. Maar ik vond de Axxkid ook erg mooi! En heel fijn tot 25 kilo. Het plan is hier om voor een tweede kindje te gaan, dan een tweede stoel aan te schaffen die wel tot 25 kilo kan waar zoon dan in kan. In de tussentijd ook een auto te kopen met Isofix :D

Anoniem
7 jaar geleden

je het kost me nu toch wel 10 a 15 minuten tijd om de stoel in de auto te zetten. Met een extra set gordels naar beneden zal het iets sneller zijn maar zal niet veel schelen. Tegenwoordig hebben ze ook een axkid met isofix maar dat zal ook niet kunnen tot 25 kilo gezien insofix maar in zijn totaal max iets van 30 kilo kan dragen. Daarom is isofix ook altijd tot 18 kilo. Er is wel een stoel op de markt en die gaat tot iets van 22 kilo met isofix deze stoel is extreem licht maar weet niet meer hoe die heet en waar die word verkocht ;) en of die al hier in Nl word verkocht

Anoniem
6 jaar geleden

Achterwaarts.nl is niet gestopt hoor. Site is gewoon actief denk dat je deE site met een andere site veward.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
21 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
19 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
17 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
15 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!