Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vanaf dag 1 al een slecht slapende baby

Vanaf dag 1 na de geboorte slaapt Luca al slecht. Nu 8 weken verder is het tijd voor een andere aanpak.

Vanaf dag 1 na de geboorte slaapt Luca al slecht.
Hij sliep overdag nauwelijks en 's nachts was hij ook altijd wakker tot zeker 3 uur.
Daarom zijn wij toen Luca 4 weken oud was, naar de osteopaat gegaan. Na 1 behandeling merkte we al een beetje verschil. Sinds dien slaapt hij de nachten redelijk. Vanaf 12 uur tot 6 uur. Met tussendoor rond 3 uur een voeding.
Overdag is het nog steeds drama. Hij wilt gewoon niet slapen. En helaas kon de osteopaat ons niet verder helpen. We dragen hem nu veel in de draagdoek. Dit is overdag de enige manier om hem in slaap te krijgen.

De hele dag dragen is toch ook niet echt de oplossing..
Na wat op het internet afgezocht te hebben kwam ik bij het boek van 'Stephanie Lampe' te recht genaamd 'Baby in een droomritme'. Afgelopen weekend heb ik dit boek in huis gehaald en begonnen met lezen. Zodra ik hem uit heb gaan we beginnen met deze methode uit te proberen.
Een ritme in de dag moet er sowieso komen, maar omdat hij tot nog toe zo slecht slaapt is dat er eigenlijk bij ingeschoten. 's nachts valt hij is slaap aan de borst en we laten hem dan ook maar in ons bed liggen, want als we hem verleggen is hij meteen weer klaar wakker.

Ik ben benieuwd hoe het toepassen van meer ritme ons gaat helpen!
En ik hou jullie zeker op de hoogte.

9 jaar geleden

Ja dat doet hij inderdaad. We gaan een pacco inbakerdoek voor hem kopen. Eind volgende week zal ik een nieuw blog schrijven om te laten weten hoe de eerste week verlopen is. Bedankt voor de tip in ieder geval!

9 jaar geleden

Heel herkenbaar! Met onze oudste hadden wij hetzelfde probleem. Elke dag weer, je wordt er zelf zo moe van! Een dagje bankhangen met kind op schoot is best fijn en lekker maar op een gegeven moment wil je gewoon ritme, voor jezelf en je kindje. Het consultatieburo wilde eigenlijk starten met inbakeren maar daar was hij al te oud voor, dan zou het na een paar weken al weer afgebouwd moeten worden. Bij ons tweede zoontje zijn we strenger geweest. Na de kraamdagen zijn we begonnen met het slaapzakje van Puckababy. Eigenlijk een variant op inbakeren alleen iets milder en veel gemakkelijker. Het ziet er zielig uit en af en toe ging hij zo hard huilen dat we dachten, ach... zielig, we doen het niet meer. We hebben doorgezet en hij had een ritme, super fijn! Recent heb ik een achterneefje gekregen en zij het hetzelfde probleem. Geen ritme, steeds wakker, korte slaapjes. Ik heb ons slaapzakje gegeven en na drie dagen was het over. Slaat jullie kindje zichzelf ook wakker met zijn handjes? Dan is zo'n slaapzakje misschien een aanrader!? Veel succes!

9 jaar geleden

Ben benieuwd, zal je volgende blogje zeker lezen! Mijn meisje heeft ook veel problemen met slapen..