Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • #zwanger
  • Zwangerschapsaankondiging
  • Broertjeofzusje

Van test tot echo

De slopende eerste weken..

aaaaah! Een streep! Een dikke vette streep. Op het moment van die eerste echte test met streep voel je, je al helemaal zwanger: Het is gelukt! Maar tegelijkertijd komt er een vloedgolf van onzekerheid over je heen. Shit ik heb vorige week nog een drankje gedronken. En die biefstuk zou dat kwaad kunnen? Misschien gaat dit wel helemaal niet goed.

YES! We zijn ZWANGER.

De verloskundige is op de hoogte van het grote nieuws en plant een eerste afspraak met ons in. Over een vorige keer gaan we het maar niet hebben maar om ons gerust te stellen mogen we over 2 weken al voor een eerste echo. Ze zegt er wel nog even bij dat het mogelijk is om niks te zien bij dit termijn (+-6weken) want het is nog vroeg. Het wachten kan beginnen…

Oh wat zijn die weken slopend zeg, de dagen kruipen voorbij en soms lijkt zelfs eventjes de tijd stil te staan. Je bent blij, dan weer verdrietig, boos op je partner want uhh hij voelt zich niet misselijk en dan slaat toch die onzekerheid weer toe. Zal het wel goed zijn? Je hebt ondertussen de tientallen babyapps gedownload om te zien hoe jouw sesamzaadje onderweg is tot een heuze watermeloen.

Dan is het toch echt zover, de eerste echo. Jeetje wat kan een mens zenuwachtig zijn. Je wilt eigenlijk niet maar je wilt zo graag! Het moment is daar. Gel op je buik en het apparaat wordt tevoorschijn gehaald….

Niks te zien… Oke.. inwendige echo proberen dan. Schiet nou even op! Laat even zien wat we willen zien en jahoor…. In de verste verte klopt een piepklein hartje. Hallo lieve baby. 🤍

Maar het blijft natuurlijk altijd spannend, zo’n zwangerschap. 

Oeh ja zeker spannend! Maar ook zo leuk! Hou ons op de hoogte, we lezen graag met je mee. Liefs, Laura