Snap
  • Baby

Van gedeelde zorg naar fulltime huismama

Eerst deelde ik de zorg voor ons zoontje samen met mijn man nu komt alles op mij aan...

Sinds een maand heeft mijn man gelukkig weer werk gevonden. Echt super maar ook weer een hele omschakeling. Wij deelde altijd samen de zorg voor ons zoontje waardoor het niet zo zwaar was. 

Nu werkt mijn man 5 dagen in de week van 0900 tot 1900 en merk ik aan mezelf wat voor effect dat op mij heeft. Ik ben nu 18 weekjes zwanger en heb de zorg van een 14 maand oude dreumes op me. Het leuke is dat ons zoontje dan ook nu net heeft besloten om in een nieuwe fase te komen waardoor niks goed is en dat maakt ie voornamelijk duidelijk door te gillen en te huilen. Ik merk eerlijk gezegd ook wel aan mijzelf dat ik heel snel geïrriteerd ben en dit kom dan ook echt wel door te weinig slaap en teveel hormonen. 

Afgelopen week was erg zwaar. Ons zoontje heeft vorige week zijn vaccinaties gehad en is daar flink ziek van geweest. Ik merkte dat al op maandag toen meneer besloot dat het om 0300 in de nacht een mooie tijd was om te gaan slapen en vond hij tegelijk met papa opstaan (0600) een erg goed idee. De rest van de dag was het voornamelijk lekker hangen bij mama wat ik echt totaal niet erg vond omdat hij dit nooit meer deed. De hele dag door geslapen, hij had dan ook wel echt hoge koorts. Helaas besloot hij weer om pas om 0200 te gaan slapen. Papa sliep al vanwege werken. Om 0600 waren we wederom allemaal weer wakker. Op dit punt zag ik het zelf allemaal even niet meer zitten en wilde ik gewoon slapen. Ik klink misschien wel als een zeur maar die slaap heb ik gewoon nodig zeker nu ik zwanger ben ik merk het namelijk gelijk als ik te weinig slaap heb gehad. Gelukkig na 3 dagen een overhoop gegooid schema heeft de kleine man vandaag geslapen tot half 10 en is mama weer bijgeslapen. Maar hij is nu weer helemaal beter en dus is de sprong (fase) waarin hij in zit weer erg duidelijk. Ik hoop echt dat ik hier aan kan wennen. Want ook ik heb tijd voor mezelf nodig...

7 jaar geleden

Ik ben op dit moment zwanger en ben tijdens mijn zwangerschap werkloos geworden. Nergens nemen ze mensen tijdelijk aan en helaas zie je ook goed dat ik zwanger ben heb het ook echt wel geprobeerd en ga ook zeker weer werken zodra onze kleine meid geboren is en tot die tijd ga ik toch ondanks dat het soms best zwaar is genieten van ons zoontje zolang ik hem nog alle aandacht kan geven.

7 jaar geleden

Waarom ga je niet werken Amber? Dan ben je even weg uit de luiers en heb je tijd voor jezelf. Bovendien zou elke gezonde volwassene moeten werken.

7 jaar geleden

Hoi Amber, Ja herkenbaar als de kleine even een paar nachten niet lekker wil slapen dan ben je zo gesloopt daarna.. Das echt niet fijn. Gelukkig slaapt mijn dochter van 19 maanden meestal wel goed s'nachts. Als ze eens niet lekker is, dan is het de hele nacht feest en moet ik daarna total loss de volgende ochtend naar mijn werk... pfff..