Snap
  • Baby
  • mama
  • tienermoeder
  • Meisjesmama
  • tienerzwangerschap

Van egoïstische tiener naar zorgzame moeder. Deel 1

Ik neem jullie mee in mijn verhaal als jonge moeder, want ook wij zijn succes verhalen!

Soms als ik terug denk aan die tijd, weet ik niet hoe ik het allemaal gedaan heb. Hoe ik mijzelf er allemaal zo makkelijk doorheen heb geslagen. Want het is toch niet niks allemaal. Ik raakte op mijn 19de leeftijd onverwachts zwanger van onze lieve dochter. Het allermooiste en meest bijzondere cadeau ooit.

Mijn man, toen nog vriend, en ik woonde ruim een half jaar samen. Ik was een klein jaar geleden afgestudeerd als pedagogisch medewerkster, iets waar op dat moment geen baan in te vinden was. Dus werkte ik, dacht ik zelf, tijdelijk bij een winkel. Elke week gingen er verschillende sollicitaties uit want ik wou zo graag beginnen aan een 'echte baan'. Iets waar ik keihard voor geleerd had want hey, leren is niet mijn sterkste eigenschap! 

Ik weet nog dat het koningsdag was, 27 april 2015. Ik was al 2 weken niet fit, onverklaarbare klachten. Zoals vele van jullie zullen herkennen had ik dokter google al raad gepleegd en die vertelde mij al meerdere malen dat het leek op een zwangerschap Maar dit kon voor mijn idee absoluut niet, ik was immers aan de pil! Daarbij had ik al 5 (ja echt, 5) zwangerschapstesten gedaan en ze waren allemaal negatief! A fijn, omdat ik dus niet fit was deed ik de hele dag op koningsdag rustig aan. Ik dronk geen alcohol want alleen van de lucht werd ik al misselijk. Toen ik 's avonds op het plein hier in het dorp stond te dansen, werd ik plots niet lekker. Ik viel flauw en op dat moment wist ik dat er iets echt niet goed zat. Ik ben naar bed gegaan en de volgende dag stond ik op met dezelfde rare klachten als die weken er voor. 

29 april, ik vergeet deze ochtend nooit meer. Ik kwam uit mijn bed en iets in mij wou toch dat ik nog die laatste test deed. Ik kocht ze namelijk per 2, en had er dus nog 1 in mijn nachtkastje liggen. Zou deze negatief uit slaan, dan zou ik de dokter bellen. Er was namelijk echt iets aan de hand met mijn lijf! Ik liep naar het toilet, deed de test en legde hem op de wasbak. Omdat ik totaal niet verwachtte dat er iets uit zou komen, ging ik mij ondertussen aankleden. Toen ik terug kwam, schrok ik me echt rot. Serieus, het gevoel alsof de wereld een waas wordt om je heen. Ik kreeg geen lucht en me hart ging te keer. Ik moest een beetje lachen, maar dit was voornamelijk PANIEK. Omdat ik niet wist wat er gebeurde ben ik op bed gaan liggen en gaan scrollen door mijn Facebook. Ik kreeg een soort error, een totale black out. Toen ik terug ging naar de badkamer en de test zag besefte ik het: ik ben zwanger...