Snap

Van eerste hapje tot bordje vol!

De tijd vliegt voorbij. Voor dat je het weet is je kleine uk groot genoeg voor zijn aller eerste groente en fruit hapje. Hoe hebben jullie dit aangepakt? 
Zijn jullie zelf het eten gaan maken van verse groente en vers fruit of hebben jullie eerst een potje geprobeerd?

Mijn zoontje is nu bijna 11 maand. Ik ben al vlot begonnen met zijn eerste fruit en groente hapjes. Toen hij 5 maand was vond het al erg interessant wat papa en mama in hun mond stopte. Ik ben toen voorzichtig begonnen met af en toe een paar hapjes. Nu een aantal maanden later eet hij lekker met ons mee. Mooi makkelijk! Mijn zoontje is een goede eter en vind ook eigenlijk alles wel lekker, dat maakt het leuk om te koken.

Hoe hebben jullie de aller eerste hapjes aangepakt?  Ik haal zelf veel lekkere en leuke recepten uit de Opperdepop (te koop bij de AH). Hier staan allerlei lekkere dingen in voor kindjes vanaf 6 maand tot 4 jaar. Hebben jullie nog leuke sites of boeken met lekkere ideeen?

En hebben jullie tips voor een lekkere avond maaltijd voor kindjes rond de 10 - 12 maand, die ook voor papa en mama lekker zijn? Kom maar op!!

9 jaar geleden

Ik heb wat inspiratie van de website http://kokenvoormijndochter.nl/ gehaald. Is leuk geschreven, en dat motiveert ook weer! Ik kook maaltijden die erg lijken op wat wij eten, maar dan een versie die gepureerd/geprakt kan worden, en waar geen scherpe kruiden en bv ui in zitten. Ik gebruik siliconen muffin vormen om porties in te vriezen, als ze bevroren zijn gaan ze per soort in een grote diepvries ziplock. Mijn dochter van 11 maanden eet fruit sinds ze 4 maanden was, en kort daarna zijn we met simpele hapjes begonnen. Intussen eet ze bijna alles!

9 jaar geleden

Thanx voor je leuke reactie! Ja die eerste hapjes klaarmaken en invriezen etc. Hoop gedoe en gesmeer, en vooral als ze het dan niet lekker vinden. Opzich staan er veel recepten in het Opperdepop boek, maar wel veel aparte dingen, dus ik hoop dat iemand een site heeft met leuke/lekkere doorsnee recepten. Jij geen tips??

9 jaar geleden

Ik ben met 6 maanden begonnen met fruit- en groentehapjes. Eerst zelf gemaakt, maar dat was geen succes, vooral de groente niet. Eerst klaarmaken, pureren, in ijsklontjeshouder doen en het er later weer uit proberen te prutsen. Ik ben toen maar overgegaan op potjes. Intussen eet ze dat prima! Sindskort eet zij naast haar potje ook af en toe wat van onze borden mee. Vanaf vorige week wil ik dan ook meer gaan proberen dat ze minder potje eet en meer van wat wij eten. Ik had al een keer gelezen over de Opperdepop en heb 'm via de rommelmarkt op Koninginnedag aangeschaft. Tot nu toe heb ik maar 1 gerecht klaargemaakt. Ik vind zelf dat er redelijk weinig recepten in staan. Vooral voor de leeftijd 1-2 jaar. Ik hou deze blog dus goed in de gaten voor meer recepten! Ook lees ik regelmatig de blogs die hierover gaan, zoals bijvoorbeeld het recept van Tiramisu voor kleintjes!