Snap
  • Baby

van een ledikantje naar een bed, wat is wijsheid?

Mijn dochtertje is alweer bijna een jaar, de tijd vliegt. Tijd voor een ander bed? :-D En wat is wijsheid.

Mijn dochter is alweer 11 maand oud. Nou is ze vanaf het begin al erg onrustig in bed, ze heeft nog nooit een dekentje in bed gehad. Slaapt altijd alleen in haar slaapzak. Door haar onrust, het draaien en soms ineens afzetten, stoot ze geregeld haar hoofd met blauwe plekken als gevolg. Dat is best zielig.

nu was ik al een beetje aan het kijken naar een vervolgbed, geen peuterbed, maar meteen een groot bed. Mila staat al en stapt over, ze zou ook uit bed kunnen stappen. natuurlijk kijk ik naar een laag bed en zoek er een zacht dik kleed voor, mocht ze uit bed rollen. Vroeger was mijn zus ook rond een jaar naar een volwassen bed, omdat mijn broer kort daarna geboren werd. Dit is ook zonder problemen verlopen. ik ben er van overtuigd dat je bij veel dingen iets over je zelf af kunt roepen. Hoe nuchterder je er zelf in staat hoe beter zoiets verloopt. Zolang je maar goed nadenkt over het zo.veilig mogelijk maken van de situatie. 

Natuurlijk heeft iedereen hier een mening over, de een vindt het vroeg de ander vindt het prima. Ik heb er geen haast mee maar ben al wel aan het oriënteren. ik moet nu ook al wel een geschikt traphekje vinden, ik vind het erg lastig welke handig is, er is zoveel keus!

ik zou wel wat hebben aan tips/ervaringen wat betreft het overstappen van een ledikantje  naar een bed. En welke traphekjes prettig zijn.

8 jaar geleden

Bedankt voor de adviezen ???? wellicht groot bed ook aan de vroege kant ik ben er enthousiast over mijn man niet haha. We bekijken hoe t loopt en zo eerst dus eens op zoek naar een traphekje !

8 jaar geleden

Wij hebben onze jongste met ruim 2 jaar over gedaan van een ledikant naar ene groot bed. ik vind een peuterbed eigenlijk complete onzin omdat je na 2 jaar weer een nieuw bed nodig hebt en als je het slim aanpakt kan je kindje niet onder de dekens verdwijnen. wat wij gedaan hebben was het ledikantje laten staan en het grote bed voor haar opmaken, ze mocht daarin slapen en als ze dat niet wilde mocht ze ook in het ledikantje. en ze sliep nog met slaapzak aan de eerste tijd. de deken heel ver onderin gestopt zodat ze er niet onder kan verdwijnen. geen kussen. wel een bedhekje zodat ze er niet uit kon vallen. dat hekje zit er nog steeds en we zijn nu 2 jaar verder. ze slaapt ook relatief onrustig en beweegt veel. ligt dus niet altijd onder de dekens, wij stoppen haar dan gewoon weer onder als we gaan slapen. en als ze het toch koud heeft gaat ze er zelf wel weer onder liggen (gelukkig). maar ook al stoot ze vaak haar hoofd, je zou haar nog best een poosje in haar ledikant kunnen laten liggen aangezien ze volgende maand pas 1 wordt. ik zou op zijn vroegst met 1,5 jaar overgaan op een ander bed. qua traphekje, er zijn zoveel keuzes! waar je op moet letten is dat het hekje bovenaan de trap mag komen (en daar dus stevig genoeg voor is) hekjes voor beneden/tussen deuren kunnen alleen daar en hekjes voor bovenaan kunnen ook beneden/tussen deuren. dat is eigenlijk het enige advies dat ik je kan geven.

8 jaar geleden

11 maanden is naar mijn mening nog wel erg jong voor een groot bed. Bij mij als oppas liggen de kids tot ong. 3 jaar nog in een ledikant, en vaak ook met slaapzak, Dus je kan het ook nog even zo laten, en wandbeschermers kopen dat ze zich niet meer stoot aan het ledikantje. Dit is mijn mening, dat je nog wel even kan wachten met een groter bed te kopen ! maar de beslissing is aan jou natuuurlijk, succes ermee. X