Snap
  • Baby
  • dreumes
  • mama
  • baby
  • zwanger
  • Momlife

Van babytijd naar dreumes

Wanneer precies is een jaar korter geworden? Vroeger duurde een jaar lang, heel lang. Bijvoorbeeld als Sinterklaas wegging, dan moest je weer een héél jaar wachten. Of wanneer de zomervakantie voorbij was. Of wanneer je jarig was geweest. Nu gaat een jaar veel sneller. Nu vier je ineens alwéér de verjaardag van je kind. Of zoals bij ons, nu is de jongste ineens al 1!

Ik vind het een dingetje hoor, die eerste verjaardag, het afsluiten van de babytijd. Het slaat misschien nergens op, maar toch. Het echte baby zijn duurt eigenlijk maar heel even natuurlijk. En heel eerlijk, ik vind deze leeftijd veel leuker. Maar op de verjaardag denk ik toch altijd even weemoedig terug naar die laatste schopjes in mijn buik, het verloop van de bevalling en dan die eerste ontmoeting. Het moment dat je dan eindelijk je kleine, warme, opgefrommelde baby ziet en vast mag houden. De eindeloze knuffelsdie eerste weken, dat ze gewoon nog lekker stil bij je blijven liggen en dan voornamelijk de hele dag nog slapend ook. Die kreuntjes, steuntjes en zuchtjes, en zelfs de scheetjes en boertjes die schattig zijn. De geur, het voeden, de kimometers die je maakt tegen krampjes, zelfs het slaaptekort valt weg bij alles wat een baby je geeft.

Oké, dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. En als ik realistisch terugkijk naar die eerste weken dan was het niet allemaal rozegeur en maneschijn. Je bent moe, je bent onzeker, de borstvoeding is zwaar en je lichaam voelt alsof je overreden bent door een vrachtwagen. Voor ons bracht deze kraamtijd ook veel herinneringen boven van de vorige kraamtijd en het liet heel duidelijk zien hoe énorm het contrast was. Kraamtranen is maar een relatief begrip bij de watervallen die over je wangen stromen, en je hormoonhuishouding is totaal de weg kwijt.

Misschien is het ook niet direct de babytijd die je mist, maar meer de strijd tegen die klok die ineens veel sneller lijkt te tikken. Het liefst houd je je kindjes klein en veilig bij je, al heeft iedere leeftijd zo zijn charmes. Ja, ik vind het een ding dat afsluiten van de babytijd. Maar als ik dan die pretbek zie kan ik niet wachten om te zien hoe hij zich in de toekomst zal ontwikkelen. 

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
4 jaar geleden

Hi Fleur, heb Insta geïnstalleerd. Je kunt me vinden onder de naam deruiterkuiken

4 jaar geleden

Hi Fleur, heb helaas geen Instagram. Wel Facebook onder de naam Jeannette de Ruiter.

4 jaar geleden

Hoi Jeannette! Is het mogelijk om via instagram een privé bericht te sturen? Groetjes, Fleur

4 jaar geleden

Goedemiddag, jullie verhaal over jullie tweeling heeft mij/ons erg aangegrepen. Ik ben erg benieuwd naar de achtergrond van jullie donor. Er lijken wat dingen overeen te komen met onze donor. Als jullie hier niets over kwijt willen snap ik dat! Groetjes Jeannette