Snap
  • Baby
  • #spanning
  • #hoenuverder
  • LUTO
  • 12weken
  • bijzondereafwijking

Uitslag van de hercontrole!

En daar waren we bij de hercontrole! Toen deze dag kwam was er ergens wel spanning te voelen! Ze willen niet voor niks nog is kijken, maar als je positief ingesteld bent ga je nog steeds van het goede uit!

Vol goede moed gingen we naar de afspraak toe, bespraken we de week en hoe we ons voelden! Op dat moment was er niks aan de hand en voelden we ons goed! 

Onze verloskundige begon met de echo en na een paar tellen kwam ze met uitleg over het verontrustende beeld wat ze de week er voor hadden gezien en wat nu eigenlijk nog meer vergroot was! 

Ons kindje heeft last van een blaasobstructie! Ook wel het LUTO syndroom genoemd! Op dat moment zakt letterlijk de grond onder je vandaan. En komen er vragen; wat is het voor een syndroom?, gaat ons kleintje dit overleven? Wat zijn de kansen? Waar ging het fout? Pech of toch ergens anders iets fout? 

Kort maar krachtig houd het LUTO syndroom in dat de plasbuis/urineleider niet volgroeid is en dat deze voor een obstructie zorgt bij de blaas. Hierdoor kan de baby niet plassen en zo komt al het vruchtwater in de blaas van de baby terecht. Met het gevolg dat deze blaas/buik alleen maar groter en groter word en het kindje uiteindelijk problemen krijgt in de nieren, longen en andere organen (dit hangt wel af in welke periode je kindje dit krijgt) en het kindje komt strak in de baarmoeder te liggen, omdat het niet meer bewegen kan! 

Na een goed gesprek gingen we naar huis, maar goed je raad het al; daar komt het besef! Verdrietig, boos en teleurgesteld, waarom wij? Het was allemaal niet te bevatten! Hoe gaan we nu verder.. 

We hebben het maar is laten bezinken! De volgende dag hebben we een aantal mensen om ons heen op de hoogte gebracht van dit verdrietige nieuws.

Op dat moment besef je alle zegeningen die we mochten tellen; m’n man die sinds het nieuwe jaar elke dag thuis was ipv in de kost, het geloof waar we onze kracht uit mogen halen en dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de zovelen! 

In een volgende blog vertel ik je hoe dit verhaal het vervolg krijgt