Snap
  • Baby
  • Gezond
  • baby
  • helmpje
  • voorkeurshouding

Tygo moet een helmpje! Heb jij ervaring ermee?

Hallo,

Het is weer een tijd geleden dat ik wat op mijn blog heb gezet (schaam, schaam)

Tygo is nu 5 maanden en hij groeit als kool :)  het is een heerlijk ventje en eet nu al volop op fruit en vers fruit is toch wel het lekkerst en warm hapje gaat er ook in, boontjes vindt hij niet lekker dan doet hij net of hij moet spugen nu al met 5 maanden worteltjes en bruine bonen vindt hij het lekkerst maar binnenkort wat anders proberen. Er komt ook al een tandje door heel zielig dan krijgt hij van die rode wangetjes Dentinox op zijn tandvleesje doen heerlijk en de speen gebruikt hij nu ook vaker want eerst spuugde hij zijn speentje gewoon uit. Qua luiers doet hij het ook goed elke keer heeft hij wel een vieze luier. In bad gaan vindt hij nog steeds leuk en om mee te gaan douchen met papa ook.

We hebben ook te horen gekregen dat Tygo een helmpje moet, 24 november moeten we naar het ziekenhuis, hij heeft een voorkeurshouding en 2 wervels in zijn nek zitten ook niet goed en daar heeft hij toch last van, we zijn erg benieuwd hoe hij het gaat vinden maar het is beter voor hem ook voor later. In december moeten we weer naar de consultatiebureau, de laaste keer was hij 7,7 kilo en 65 cm dus het is geen kleintje meer. Hij kan nu ook in de lachstuip schieten echt geweldig is dat. Met slapen gaat het ook goed alleen op de dag wil hij bijna niet slapen maar s' nachts slaapt hij lekker door en dat is toch ook wel lekker.

Als ik vrij ben ga ik heerlijk met hem wandelen en dat vind hij ook geweldig hij zit nu een wandelwagen wel met een dikke slaapzak maar hij wil alles zien.  Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in het land gekomen en uiteraard zijn wij ook naar de optocht geweest Sinterklaas en de pieten boeide hem niet maar de muziek vond onze man wel interessant hij keek zijn ogen uit. Hij heeft ook al een paar keer bij opa en oma geslapen en dat is ook elke keer erg goed gegaan. Afgelopen vrijdag op zaterdag heeft hij van 21.00u tot 7.45 geslapen bij opa en oma dus erg goed geslapen.

Heeft iemand eigenlijk ervaring met een helmpje? of heeft jullie kindje ook een helmpje nodig dan hoor ik het graag dan zou ik nog wel contact willen.

Met de prikjes is het ook elke keer erg goed gegaan en heeft er weinig last van gehad.

Tot snel en de volgende keer sneller :)

Liefs Carlijn en Tygo

12 jaar geleden

Dag Carlijn, mijn zoontje heeft ook een helmpje gehad. Hij is inmiddels nu 4 jaar en heeft een mooi rond koppie gekregen. Doordat hij tijdens de geboorte een gebroken sleutelbeen had, mocht hij eerst niet op die schouder liggen. Hierdoor kreeg hij een voorkeurshouding, en een plat hoofdje. We zijn met hem naar de fysiotherapeut gegaan en kregen daarna ook een helmpje aangemeten. Zelf vond ik het eerst heel erg, want het helmpje moet bijn 24 uur op. Dus niet lekker knuffelen, of met de handen door het haar. Maar mijn zoontje vond het prima, toen het helmpje afging vond hij het helemaal niet leuk! En ja, ook bij leren lopen of kruipen was het een uitkomst, want vallen op het hoofdje deed geen pijn! Al met al een echte aanrader, want het hoofdje is mooi bijgevormd en de periode gaat zeer snel voorbij. Heel veel succes, en mocht je vragen hebben, mail me maar. Gr. Tonia

12 jaar geleden

Hoi Carlijn, Mijn zoontje is nu 1,5 en heeft ook een helmpje gehad. Ik was er niet helemaal blij mee, maar vond het idee van een plat achterhoofdje met een kort jongenskoppie niet leuk voor hem. Zijn afplatting viel in de gradatie 'zeer plat'. Als hij een licht afplatting had gehad, dan had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee! Allereerst gaat zo'n half jaar super snel. En in veel gevallen hoeven ze het minder dan een half jaar. Hij had er zelf niet echt last van (dus ook mooi meegenomen). Wat ook echt een plus punt was, dat hij in deze periode begon te staan en te lopen. En dan is zo'n helm echt een uitkomst (bijna een aanrader voor iedere baby/dreumes!)Als hij een keer viel beschermde de helm het goed! Ik hoorde uit andere verhalen dat als ze geen helm meer hoefden te dragen, de dreumesen het opeens eng vinden te lopen zonder helm. Aan het einde heb ik de helm als hij wakker was regelmatig afgezet. Zodat hij wist hoe het was zonder helm. We hadden het voordeel, dat hij de helm kreeg gedurende de winter en een stukje lente. Ze zweten namelijk heel erg in de helm. Aanrader om de helm elke dag goed schoon te maken met detol! Ook even goed opletten op rode plekken, dan gelijk afzetten. Als de plek weg getrokken is, kan je hem weer opzetten. Maar dit zullen ze allemaal goed uitleggen. Eigenlijk vond ik het zweten het enige nadeel. En het gaat zo snel voorbij en het resultaat was bij ons verbluffend! Al heel snel zelfs! Ik hoop dat je er wat aan hebt.